- Toto téma obsahuje celkem 885 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
3.6.2025 v 11:27 #189865
EvaC
Na ja, někteří jedinci – tedy jedinkyně, člověka naučí uklízet a myslet za dva rohy.
Ano, ano – Peťa to myslela tak,že už to pak děláš automaticky, že všechno schováváš. Tyhlety „flekatý mutace“ asi mají mnoho společného ?
Vzpomínám si na dvě příhody ze začátku našeho soužití se Sindibádkou:
– Jirka si připravil na stůl na talířek makový koláč k snídani a odešel do koupelny??. Když se vrátil, talířek byl prázdný..s ničím nepohnuto, všechno na místě – jen prázdný talířek..prozradily ji drobky v pelechu – všechno „k jídlu“ si tam totiž nosí..
– druhá příhoda se odehrála před odjezdem na 14 denní dovolenou na chatu. Trubka sežrala mýdlo ve sprcháči (pořád jsme ho pečlivě zavírali, ale v tom balícím chvatu jsem prostě zapomněla) – naštěstí to bylo nějaké bio levandulové mýdlo, ale stejně jsem volala na veterinu prosta dřívějších zkušeností s něčím takovým..3.6.2025 v 11:50 #189868EvaC
Ten inteligentní pudl si už zaznačil v mapě okolí místa, kde ušáci bydlí a vycházku pojímá jako výzvu: najdi svého zajíce.
Velmi Ti rozumím..mám pocit že ty naše čtvrti mají asi nejvyšší hustotu zajíců na 1m2 ve střední Evropě. Kolikrát jich při ranním venčení napočítám třeba 7 ?.
Moc Ti přeju,aby se to podařilo dostat pod kontrolu..3.6.2025 v 11:51 #189869PetraK
Eva C.
Tyhlety „flekatý mutace“ asi mají mnoho společnéhoevidentně. Když já si vzpomenu, jak jsem na tom s ní makala (u nás se ještě zpočátku běhalo po lince 🙁 ) ,doma, venku, „odpadky“ v předsíni, kosti, suchej chleba, krabičky…, trénink samotnýho nebraní věcí ze stolu……… a mohla si pak říct, že Tak to konečně máme………… abychom se po přestěhování vrátili do bodu, tak to nemáme 😀 . protože co platilo v Prahé, neplatí zde. Má to jak na houpačce. Tuhle čórla patku chleba, kterou nezabezpečil pan majitel psa 😀 – ano prozradily ji též drobky na pelíšku – ehm, Koněvově pelíšku 😀 😀 😀 a ten samej den přes noc ustála druhou patku chleba. Nepředpokládám, že to bylo na základě psychologického pohovoru na téma „Tali, seš kráva, taková velká holka už tyhle věci nedělá!“
3.6.2025 v 12:10 #189873Thielli
Petra, Eva,
večer jí koupu a stříhám. Tak já jí zkusím rovnou nabarvit celou na černo. ?
Byla jsem teď v poledne doma venčit, šla na dlouhém provaze a předstírala, že na zaječích místech absolutně nic necítí ani nevidí. Cupitala s prověšenou šňůrou jako by šla po Pařížské ulici.
3.6.2025 v 16:58 #189880Fifi
aneb Tohle černá nikdy neudělala.
😀 😀 Se stane i v „lepsich rodinach“. Kremylek libeznej, predchozi rotvice, spachala horsi precin. Mela jsem tu kamosky a povidaly jsme si u grilu, jak mame vychovany psiska, ze doma neskodi, ja chvalila Amynu. Mno, a za chvili jedna kamoska s vykulenyma ocima „tyvole, mne zmizela z baglu siska Vysociny!“ – ano, Amyna ji v obejvaku vytahla celou stangli salamu a sezrala, nenapadne, nasly jsme akorat snurku. 😀 Druhej den pak kadila pidisalamky, ani se neposrala.S lovenim je to naprd, kor kdyz jde takhle za stopou. To vas snura na dost dlouho nemine a muzes doufat, ze ji to z hlavinky trochu vyvane a obojek to bude jistit pak nadale. Ale uz jen cmuchanicko stop je samoodmenujici, drzim palce.
12.6.2025 v 8:16 #190188Thielli
Krátký report ze života strakatého koně:
– potřebuje hodně pohybu. Hodně. Opravdu hodně. Hledáme nové bydlení mimo město. I proto tu moc nejsem. Já potřebuji les a pes potřebuje pohyb. = chceme zdrhnout z Prahe.
– už pochopila, že při průjmu se doma nekaká, od toho je otevřená lodžie. Takže průjem umístěn v pelechu na lodžii.
– odmítá se doma chovat způsobně, pokud doba čekání přesahuje 4-5 hodin. Pak se zabaví sama. (viz. obr.)12.6.2025 v 10:37 #190192Kimi
Když jsem začínala psát příspěvek, bylo na liště psáno „Přihlášený uživatel Kimi“, ale když jsem ho odeslala, zmizel a objevilo se sdělení, že se musím přihlásit – sakrapráce ??.
Takže znova – nepořádek na obrázku se zdá být ukliditelný bez vážných následků. U nás byly následky trvalé, proto jsem pořídila velkou klec (psala jsem na gauči).12.6.2025 v 11:28 #190194Thielli
dyk to píšu pořád, že je to hodný pes ?
Kimi, klec na koně se neprodává, asi pude do koupelny. ?
12.6.2025 v 11:37 #190195Kimi
Betynka by si mohla v kleci poskákat, ale většinou se jen povaluje. Kůň by se tam vešel, ale ten pouze na povalování.?
12.6.2025 v 16:44 #190205Zlata
Thiely
Aymee si uměla pustit vodu a Che taky není blbá.12.6.2025 v 17:26 #190207Fifi
odmítá se doma chovat způsobně, pokud doba čekání přesahuje 4-5 hodin. Pak se zabaví sama.
Treba se casem uklidni, ale vypada to, ze nici jen svy veci a neskodi interieru? 🙂 Ja bych Pepina doma na volno nechat taky nemohla. Klec na kone (dogy) se vyrabi! 🙂13.6.2025 v 8:02 #190236PetraK
Fifi
, ze nici jen svy veci a neskodi interieru?jojo, taky myslím, podle tý fotky. Šak mohla by třeba taky ukusovat kohoutky u topení, nebo sifon, podle vzoru jiný flekatice 😀
Thielli
Takže průjem umístěn v pelechu na lodžii.a to je dobrý řešení, nerozstříkne se to po dlaždičkách 😀
Zlatka
Aymee si uměla pustit vodu a Che taky není blbá.
to bych radši ani nezmiňovala, aby se toho náhodou stračena nechytla 😀
- Odpověď byla upravena před 10 měsíci a 1 týdnem uživatelem PetraK.
13.6.2025 v 8:18 #190240Thielli
nerozstříkne se to po dlaždičkách
jsi snídala vtipnou kaši viď? ?
nejdřív jsem měla hlavu v chodbě a ruce a pelech na wc nad mísou a snažila se tam poslepu seškrabat ten šlem. pak jsem měla hlavu v chodbě a ruce a pelech v koupelně a snažila jsem se sesprchovat zbytky zaschlého do vany. A pak jsem to strčila do pračky a na displeji se objevil text: „chceš, abych se ti tady pozvracela? s láskou tvoje pračka.“ano, cheval tam roztahala převážně věci nevalné ceny. jediný cenný kousek – plyšovou velrybu nechala bez trhlin.
má štěstí, protože:
– ukradla jí v posteli
– byl to dárek
– a protože je to eko-bio-fair trade výrobek (bio bavlna, ovčí vlna a nahřívací směs semínek a bylin v bříšku), její cena tomu odpovídá.Zlatka:
jo. četla jsem si to potichu, aby mě koníková neslyšela a nezkusila se to naučit.13.6.2025 v 8:36 #190242Petrs01
s láskou tvoje pračka
Asi bych zauvažovala nad cenou pelechu a šel by z lodžie rovnou oknem a následně do kontejneru.
Ukaž velrybu!
13.6.2025 v 8:38 #190243PetraK
jediný cenný kousek – plyšovou velrybu nechala bez trhlin.
nechala si na potom.
nejdřív jsem
dle popisu zlatý dlaždičky13.6.2025 v 8:56 #190246Thielli
Ukaž velrybu!
13.6.2025 v 9:12 #190249Petrs01
To je ale macek!
13.6.2025 v 9:18 #190250Zlata
Velryba super.
Aymee to taky nikdo neučil.Otevírat dveře ji taky nikdo neučil.Spoustu věcí ji nikdo neučil a přišlo to samo,něco odkoukanýho od člověka,něco od Bobíka
17.6.2025 v 7:13 #190370Thielli
17.6.2025 v 7:41 #190372PetraK
Možná přehodnotila to starý český přísloví o holubech na střeše
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.