Dvě pudle II

Fóra Ostatní Dvě pudle II

• Toto téma obsahuje celkem 914 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 5 dny a 7 hodinami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 501. až 520. (celkem z 916)
  • Autor
    PetraK

Petrs
      jo, z Řípy na Řípu. Takový kolečko
      jo….kolečko……… no , jasný, kolečko…..to Ti chybí! Páč si magor 😀 😀
      Užij si to.

Petrs01

nesmí lovit NIC

A co myši? ? A coursing???
        (může lovit, ale musíte mít sakra dobře ujasněný kdy a co)
        Na ptáky mi všichni psi prděli, protože to prostě není lov, dyť to hned uletí. Za tím by se nehnul ani Barouš v mládí. Takže spíš nuda a nevylítanost, než lov. Jenomže cokoliv mne napadne, skončí v začarovaným kruhu u té nohy. To šlapání by možná eště bylo nejsnesitelnější. Protože agility, coursing, tanec, klidně základy sportovky… mladej rozjívenej pes by měl makat. Nezaměstnáš-li jej ty, zaměstná se sám. A to nechceš.

PetraK

Petrs01
          ani myši.
          coursing je pak už něco jinýho, ten pes má vypilovanou poslušnost a je to střapec. Ale kupříkladu se psem typu Cheval bych rozhodně hodně dlouho tohle nezkoušela. S Tali běháme domácí coursing, to jo, ale je to o tom, že má před tím delší odložení, soustředění a vybíhá na MŮJ povel

Petrs01

No vidíš a s Bardou to byla jedna z věcí co mi pomohla k nelovení. Prostě se vylítal za střapcem a neměl takovou potřebu lovu. A aby to mělo šťávu, tak jedeš právě bez poslušnosti, naopak psa hecuješ. Vypouštíš z ruky. Poslušnost netřeba.

PetraK

No, ne, tohle prostě já takhle nejedu. Až mám psa v ruce, tak pak ano a dopřeju mu to.

Thielli

Holky, je to v tomhle s ní těžký, když jim něco házím na zahradě, Cheval ani tak nebaví pro to běžet, jako jí baví pak s hubou plnou svého balonku letět ještě prohnat Eliette. Její největší zábava je interakce s jiným tvorem. Já jí nestačím, Eliette už se jejího temperamentu někdy bojí a cizích psů se zase bojí Cheval.
                Původní majitelka mi psala, že jí pudl na zahradě s oblibou lovil teriéry.
                Na chatě Cheval běhá třeba dvacet minut za motýlem na zahradě…

Na střapec jsou dva tábory názorů. Jeden je, že to pomůže, druhý, že to v psovi podpoří touhu lovit. Asi to nebudu zkoušet.

Ale já stejně zamýšlím co nejdříve opustit Prahu. Rozhlížíme se po nějakém prostornějším pozemku… tam může kroužit, co hrdlo ráčí. Koupím dron, na to pověsím maketu motýla a bude se běhat. ?

Petro,
                jsem se chtěla zastavit za tebou možná s těmi dárky frulove borůvka a frulove jahoda… jenže se teď bojim, že mě oprávněně spucuješ už před vrátkama… ?

Maya

Pokud beha 20 minut za motylem, tak to neni pudl, ale bordera. 😀

Thielli

Mayo,

není to pudl, je to irský setr politý dehtem a pak Savem. ?

PetraK

Thielli
                      bojim
                      😀 já na nějaký pucování nemám prostory, děfče, já makám jako fretka, takže se bojíš zbytečně. A pak, šak je to přeci Tvůj pesan, já jen dávám informace, jak s nima kdo naloží, to už je jeho věc.

Thielli

Tak po dlouhé době vkládám pár řádek o dvě pudle II.
                        O tom, jak jsem dnes měla venčení strakaté krávy zpola zadarmo. Kůň Chevalského prostě miluje běhání za něčím živým a případně běhání za něčím živým s tím, že u toho nadšeně řve. Ona se umí ovládnout, když řvu já včas, taky když se jí připomene na krku ten obojek, tak si spurt ve vteřině rozmyslí… ale ten pud honiče v ní je stále.
                        Dnes po hodině běžné městské vycházky po zeleni jsme skončily na zahradě. Naše oplocená zahrada 2500m2 se stala v této sezoně útočiště pro „přemnožené“ pražské zajíce. Zajíc tam snídal a rozhodně nepočítal s návštěvou pudlů v sedm ráno. Cheval – již bez obojku a pěkně na volno – zavětřila a pak se venčila 20 minut po zahradě sama. Projela tryskem s čenichem u země pozemek asi tak čtyřistakrát křížem krážem. To byla pohoda, pes makal a lítal na bezpečném místě, my s Eliette jsme se zatím zabavily pullerem.
                        Asi tam koupím robotického zajíce nafurt.

Thielli

Ještě něco lučních hrátek od Berounky. Bubliny asi už nebudou. Bez Thierry mi to nějak nejde…

Attachments:
                          Kuskus

Ani je nemusím vidět naživo, aby se jejich nadšení, radost ze života a pohybu přenesla i na mne. Užívají si to, trubky dvě, a nevypadá, že by nemocná nožka omezovala Cheval v pohybu. Lítá jako drak. Fajne fotky.

Asteris

Jak jim ta ušiska vlají!

PetraK

Moc, moc hezky se na ty fotky kouká, jak spolu řáděj, to je supr, supr, supr.

Maya

Krasny, ze si takhle sedly.
                                  Treba by stacila roboticka sekacka? 😀

PetraK

já bych spíš sáhla po tomhle

https://www.psimafie.cz/firedog-running-rabbit-full-fur/?gad_source=1&gad_campaignid=19712647857&gbraid=0AAAAADroV8SIBcAl7nLjd3TLhzl57B2mi&gclid=EAIaIQobChMIwc6E77XDjQMVh5GDBx2yYwCNEAQYBSABEgLIxvD_BwE

abych měla možnost líp trénovat.

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem PetraK.
                                    Thielli

Ona dnes toho zajíce neviděla. Já jo. Jenže mokrá tráva, stopa jako malovaná a madam projela celou jeho snídaňovou dráhu. Pro jistotu dokola a na přeskáčku třicetkrát za sebou, esli ho nepřehlídla. ?

cernej caj

je super videt jak jsou spolu stastny

PetraK

Pro jistotu dokola a na přeskáčku třicetkrát za sebou, esli ho nepřehlídla.

a nechala se přivolat?

Thielli

a nechala se přivolat?

Nevolala jsem jí. Když nemám jak ji zastavit, nedělám to. Nemá to smysl, když vím, že jsem to nechytla včas.
                                            Navíc, zahrada za domem, ještě nebylo ani sedm ráno. Nechtěla jsem tam řvát jak dryáčnice lidem pod okny ložnic. Prostě si lítala s hubou u země a venčila se.
                                            Ona si to tam takhle probíhá vždy, je to „jejich“ zahrada, jejich prostor, tam mají svobodu. Kytky nikomu neničí.
                                            Tak dnes jen lítala rychleji a já věděla proč.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 501. až 520. (celkem z 916)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.