- Toto téma obsahuje celkem 885 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
24.4.2025 v 14:33 #188026
Petrs01
Na jakékoliv fotce, kde je Eliette vedle toho strakatého přerostlého koně, je za filmovou hvězdu, a to i kdyby stála až po břicho v bahně. I když ono to asi hrozí spíše u toho druhého… ehm… no, prý taky pudla…
24.4.2025 v 15:11 #188028Thielli
Dyk jí bude osm. Ale i přes šediny je stále jako uhel. Mnoho černých pudlů je v pěti už šedých.
Petrs – ty mě dycky něčím tak pohladíš… ale abych se pak nedojímala dlouho, pošleš mi kbelík ledový vody …“ehm… prý taky pudla“
To Cheval zakryju, až jí budu číst vzkazy ze Zrzavců…24.4.2025 v 16:16 #188030Fifi
Thielli
Už pod ní není na konci cesty úplně veliké mokré kolo. Nicméně do auta se nehrne…
A to je fajn, ona se vyjezdi. Mne takhle slintala + i blila Dorotka, vetsinou par set metru pred cilem. A taky ji to postupne preslo.
Na sobotu drzim palce, at mate prijemnou akcicku. 🙂24.4.2025 v 20:09 #188040PetraK
Eh, zrovna dneska jsem šla s ohaříma v podvečer ven a musím říct, že podle toho, co mi říkala paní od koníků, která je tam krmila, tak to máš ještě dobrý, její pětiměsíční štěndo nejen sliní a nejen zvrací, ale taky …….sejří. No. Tak se mě ptala, jak na to, když ty moje musím naopak držet, aby do auta -cizího – nenastupovali (měla jsem je pro jistotu u nohy, neb jsem viděla, otevřený kufr a krutopřísně jsem jim nakazovala, že si ho nemají všímat, tak ji to inspirovalo a ptala se, tož jsme pohovořily na téma klikru, večeří v kufru auta, drbání a hraní v kufru auta, startováním bez odjezdů, popojíždění po metru…… o zábavě na konci…….. nu, tož uvidíme, jak se jim to podaří.
edit – jo a taky je to cestovatelský štěně – doprava ze Španělska, bez majitele. Já bych za tohle fakt trestala.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem PetraK.
24.4.2025 v 20:13 #188042Petrs01
pětiměsíční štěndo
Jak velký? Ono hodně pomůže když může jezdit pod nohama spolujezdce. Tam jim není tak špatně a přetneš ten začarovanej kruh auto = je mi blbě = stres = víc blbě = nechci = stres = …
edit: no po tom editu se mu vůbec nedivím. Ale na postupu to nic nemění. Chudák štěně.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Petrs01.
24.4.2025 v 20:22 #188045Fifi
Ono hodně pomůže když může jezdit pod nohama spolujezdce. Tam jim není tak špatně a přetneš ten začarovanej kruh auto = je mi blbě = stres = víc blbě = nechci = stres = …
Tohle muze a nemusi pomoci. Zkouseli jsme jizdu pod nohama, zakrytej kufr, sedacky, porad blila. Proste si casem zvykla. A stres jsme odbouravali podobne jak Esusova, parking na dvorku, hopiky, polezet si, pamlsky, casem slecna Sadlo hupala do kufru sama nadsene, ale bliti ji opustilo az za cas.
Taky dulezity je perovani auta, v trabantovi vubec neblila. Pak prisel sopel Opel a zacalo to. S dalsi zmenou auta z kadeta na astru bliti uplne ustalo. Thielli, musis zmenit vozovej park. 🙂24.4.2025 v 20:48 #188053PetraK
U těch psů, kteří nešetrně cestovali, bez zázemí, sami, maličký………..je to hodně – přecitlivělí jedinci prominou, mluví ze mne hněv – v prdeli. Protože se jim to prostě nahraje na hadrdisk. Stačil mi Rumíček – ten jel autem před naším odjezdem z rodného pelechu, jen jednou a to na tetování. Tedy cesta spojená s velkou bolestí………. co on chudák předváděl v autě cestou domů!! A to tam v tom kufru nebyl sám, byl tam se svou celou bandou……nicméně……chápu, z čeho to u něj vycházelo .
Je fajn, že Cheval aspoň trochek postoupila, že to nejde opačným směrem. Tak to holky stopro zvládnou.28.4.2025 v 16:11 #188204Thielli
Tak na chatě se to už seznamuje.
Tam je to zatím verze 1.0. Kůň se do vody bojí.
Jinak na suchu už máme verzi 2.0. V neděli tady u domu vystřelil z trávy zajíc, černý pes se zastavil na povel, strakatý pes se rozhodl si to užít. Jedna hlavní silnice, druhá hlavní silnice, za supermarketem, kolem dětského sportoviště a pak zase zpátky k těm silnicím. Kudy stihla běžet vím pouze proto, že mi to řekli lidé, že kolem nich proletěla Tour de France. Takže jsem se jí ani nesnažila chytat a rovnou se vracela na start a čekala u těch silnic, protože jsem věděla, že udělá kolo a bude se vracet. Tak se i stalo a druhý vlet do provozu se podařilo předejít.
28.4.2025 v 16:28 #188206Thielli
V neděli se jelo vlakem. A já svěřila psa megi a dobře jsem udělala, jen jsem se dívala, jak to někdo přirozeně umí se psy. Prostě se za příjemného dialogu v klidu nastoupilo a když se vidělo, že se nic neděje, chodila megi se psem po vlaku a ukazovala jí, kam se chodí čurat, kde se vystupuje, kde je hasicí přístroj, že se dá prolézt do druhého vagonu a tak. Cesta utekla jako voda.
V lese pak opět na strakatou nastoupila verze 2.0. aneb „lovím, lovíš, lovíme“. Kam se hrabe Talířová. Cheval objevila kouzlo lovu, koupím jí koně a kuši a kamizolu
.
Jakmile je odepnutý ten pes z vodítka, nastupují verše z Erbena:
„A on tu napřed – skok a skok, a ona za ním, co jí krok. Psi houfem ve vsi zavyli, když ty pocestné zvětřili…“
…Nemám ráda výzvy, takže tady máme jednu novou. No, co už.
28.4.2025 v 16:42 #188209cernej caj
Thielli
tak to je super, ze to s megi tak slo 🙂a ta prvni bublina je skvela 🙂
A k diskuzi o aute… charlie treba nastupuje a jezdi rad, ale odmita vystoupit :D:D
28.4.2025 v 21:50 #188213Fifi
Hezky bubliny, exkurze po vlaku jiste prvni jizde pomuze. 🙂 S tim zdrhanim za zajicem, to by se stalo i v lepsim oddilu, to neda lecjakej pes krom vystavovaciho ohare.
Vystrelit zajic pred rypakem Pepina, urve mi rameno, bo byl na kablu. Ruzenu bych v klidu urvala na apooort, bo ma z mozku micek kostku. A u predchozich perdelek erdelek bych si jen nadavala, ze jsem je mela mit na snure. Bo ty by jely za zajicem jak fretky, kdyz to maji pred ocima s vaznym umyslem „kill it“. Na poli, tam jsem je mela dycky na snure. V lese byly v pohode, akcni radius, drz se jen na ceste, pesine, nikam neodbocuj.
Toz drzim palce, at se vice lovu nezdari, zadny nahly uprky, jistit vse predem. 🙂29.4.2025 v 6:39 #188214Thielli
čajíku,
to je ta lepší varianta s Charliem, ta je dobrá… ? prostě po dojezdu jen vedle dveří položíš teplé grilované kuře a je to.Fifi,
děkuji za slova podpory a útěchy. Paradoxně madam vystřelila tady u nás ve městě, kde už krásně slyší na povely, kde se naučila čekat sama u některých obrubníků, kde drilujeme zastavování, tady vlastně začínala chodit na volno. Všude jinde byla jištěná.
No, nedá se nic dělat, megi mi kromě vlaku pomáhala vzpomenout si, jak se pracuje se psem i na výletě, takže osnovu máme. Po dobu, než se to naučíme, to jistíme zlým obojkem, který sedm let ležel v šuplíku. Paní hnědáčková ho také měla asi rok (ne na svou strachovku, ale na svou anarchistickou povahu v mládí) Cheval na něj funguje, pípnutí na ní funguje líp než moje řvaní, ale budu raději, když ho časem také odložíme.Ona ta Cheval potřebuje strašně moc pohybu, moc. Není to pudl do města jako je Eliette. Ona není unavená, ani když jsem na kole a holky běží. Ona nejde po cestě ani deset metrů, vychyluje se neustále do všech stran. Takže když chodíme u nás ve městě, vyměkla jsem a na velkých travnatých plochách jsem jí zase povolila běhat za holuby. Takže ona si za procházku dala několik sprintů, a byla spokojenější.
Chyba. Tudy cesta nepovede. Když neodliší, za čím se běhá a za čím ne, dostane běhací pás doma asi. Nebo koupím dron a každý den si dá padesát kol po oplocené zahradě a pak teprve půjde ven.
Prý pudl s hendikepovanou nohou… ? heh.- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Thielli.
29.4.2025 v 6:53 #188217PetraK
ovolila běhat za holuby.
ajajaj. ? Sem to přece řikala – holub má být cvičební pomůcka, aby se pes naučil v klidu být a ne si ho nechat rozlítat. Ona je lovec, netřeba si to chování posilovati. Zvlášť když navíc neposlouchá, to sis tímhle pořídila dost komplikaci.
29.4.2025 v 6:54 #188218Petrs01
Od čtvrtka vyrážím na… procházku… Do neděle. Příští. Chceš-li vidět utahaného půdla, kterýkoliv den mi ji přivez 😀 (Dva dny by nedala. No… ani ten jeden.)
Ta její noha je na pytel, protože bych se bála ji zatížit pořádně a zas když ji neutaháš, aspoň občas, tak má roupy. Co jsem začala s trekama, nemusela jsem psy vůbec učit, že se v lese chodí po cestách a za zvěří se nevyráží. On když si pes zkusí osmdesátku nonstop, tak prostě některé věci přehodnotí ?.29.4.2025 v 7:13 #188220Thielli
Petrs01
naděje umírá poslední… až bude po operaci a zotavená…
můžete si spolu vyjít ?PetraK
no jo, no, to jsem zase celá já… ona už začala moc hezky poslouchat. když jsem jí nechala, za ptactvem se rozběhla, když jsem jí stopla (bez vodítka), tak jsme prošly pět metrů od hejna kavek a nehnula se ode mě… tak jsem se opila úspěchem a povolila… ?
ale ona je tvárná, tvárnější než Thierry, i megi říkala, že tenhle pes bude dělat, co mu řekneš – když mu to řekneš ?
takže megi bude cvičit mě (a psa) a já budu cvičit psa a já věřím, že to půjde.29.4.2025 v 7:15 #188221PetraK
Petrs deš na Řípu?
29.4.2025 v 7:17 #188222Petrs01
deš na Řípu
jo, z Řípy na Řípu. Takový kolečko ?.
29.4.2025 v 7:18 #188223Thielli
Petrs01
kolik celkem? ??
a stavíš se na Berounce na kafe? teda můžeš i na koupel v řece a na nocleh. postelí je dost…29.4.2025 v 7:31 #188224Petrs01
stavíš se na Berounce na kafe?
Kafe nepiju, není to po cestě a zas tolik dovolené nemám. Mám den rezervu, když to bude šlapat, a hodlám si ji raději udržet. Stavíme se jindy. Ofiko 489 km 😉
29.4.2025 v 7:40 #188226PetraK
Thielli
tak jsem se opila úspěchem a povolila…
😮 ??? POvolit lovícímu psu, aby něco honil přece nejde 😮 A to ani, až to nebude dělat. To bys viděla ten fičák, kdybych Tali něco dovolila. Proč si dobrovolně nadělat do bot? To přece nedává smysl? Ty musíš pilovat, pilovat a pilovat a ještě hodně moc dlouho pilovat. Pořád je to chvíle co ji máte a tu poslušnost přece ještě nemá,je to rozverný pometlo, jak si to jako má vyložit takovýhle rozhodnutí páníčka? Jako Ty myslíš, že rozliší ahá holoubky možu a zajíce nemožu? Nechci-li aby mi pes lovil, nesmí lovit NIC, vůbec nic. A já budu celej život, upevňovat tohle jeho chování. Vždycky na ní budeš mít oko, vždycky, protože ona – na rozdíl od Tebe VÍ. Nejen to, kde je jakej živej tvor, ale taky to, že Ty se momentálně nedíváš. A to i v případě, že se ona nedívá na Tebe, tak to ví. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.