- Toto téma obsahuje celkem 486 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 dnem a 22 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
27.1.2025 v 13:12 #183434
cernej caj
Zlatka
tak andy vypada, ze ho zabral cely pro sebe, kdyz tam byl 🙂Petrs01
a jak se k tomu stavis u stenat?my to s feri hravaly hodne, mozna sem mela ale jen stesti, ze to byl ten 4. typ…
27.1.2025 v 13:41 #183435Petrs01
u stenat?
Strašně záleží na situaci a věku – pokud se psu doma schováváš za gauč, je to hra. Pokud psa odvezeš do neznámého lesa a když se chvilku nedívá, tak se schováš… no, tak buď se v něm posílí nezávislost, a to fakt nechceš, nebo se v něm posílí závislost… a to taky nechceš. Jiné je, když sice hupsneš za strom, ale na psa voláš, tedy pes ví, že tam někde seš, jenom neví kde (ale musíš rychle zareagovat pokud se rozběhne do pryč, odrazy zvuku jsou potvory) a jiné je když za tím stromem sedíš potichu a sleduješ jak jde pes do paniky – tuhle situaci beru jako adekvátní v případě předchozího hrubého poklesku psa, typicky zdrhnutí za zvěří. V tu chvíli nechám psa vykysat tak, aby to nikdy nechtěl opakovat, a pak se jen mlčky někde vynořím. Udělat tohle štěníkovi, který se zakoukalo na motýla a pro kterého jsem v tu chvíli jedinej pevnej bod, je prasárna. Udělat to u puberťáka, tak riskuju, že se prostě sebere a půjde. A zase jiná situace je, když je tam známých osob víc a jedna psa posílá hledat druhou – to je hra.
Thielli, Cheval máš chvíli, ber ji hodně jako by to bylo štěně. Protože je v podobné situaci, neví, neumí, není si jistá. A evidentně to není žádný rabiját, kterého by bylo potřeba držet pevnou rukou, ale citlivka. Takže sice pravidla se dodržují, ale obalí se sametem. A vždycky musí mít ten pevnej bod, o který se může opřít. A ty chceš, abys to byla ty.
Pokud chceš, aby holky vyhledávaly, cvič to na jiné osobě, nebo dělej klasické stopy.27.1.2025 v 13:58 #183436Thielli
Petrs
ano. Pochopila jsem to hned tam na místě s ní. A to byla opravdu jen „slabá verze“ schovky. Holky šly přede mnou asi deset metrů, ne víc. A protože starý tandem si mě vždy hlídal, prostě i když letěly někam, kam se těšily (hnědá na louky vedle Klánovic), vždycky se i v dáli otáčela, zda jdu za ní. Černá taky tak, ta si to hlídá pořád a často. Takže jsme pak hrály každou chvilku – buď ve dvou, že jeden se schoval a ony byly vybídnuty k hledání nebo v jednom, jdeme, jdeme, hup za strom, ale to už obě také věděly, že budu pár kroků zpět… a hrozně je to bavilo, přilítly s úsměvem, dostaly odměnu a pak jak šly, pořád se po očku dívaly, kdy zase začnu zpomalovat…
Teď jsem se spolehla na Eliette, že to – stejně jako vše ostatní – strakaté ukáže. Prodleva byly 3-4 vteřiny max. Ale stejně to na koníka bylo moc.
Takže tuhle úroveň zase vynecháme a začneme s „Hledej“ ve dvojici.28.1.2025 v 7:46 #183449PetraK
Dvě půdle dvě,
pěkně jim to de.
Na gauči se vyvalují,
na honičku v lese hrají.Vivat půdle nůdle!
Thielli – budu se opakovat, jsem hrozně, hrozně moc ráda za takovýhle průběh. Kvůli Tobě, kvůli Elíšový a kvůli …….ne já prostě musim,kvůli víle Vendelínce. Je skvělý,jak to do seba zapadá, jak si to sedlo,že pro každou jednu z vás se splnilo to, co potřebuje. To jsou momenty, kdy je nutno vyjít v noci pod zářící oblohu, najít si ho tam a zavolat z plných ščastných plic: DÍKY PSÍ HVJÉZDO SÝRIJE!
Já bych teda nějak tu hru na schovku nehrotila, jako že ve smyslu, že se stalo něco děsnýho a hrála bych ji v tý soft verzi klidně dál. Víla Vendelínka zjistí, že se nic děsnýho neděje, že jen musí být bdělá, a naučit se hledat a pak bude voceňovaná převelice.
Nicméně _ hehehe- to je ten problém. Jeden to vidí takhle a napíše a druhej onakle a napíše to a pak aby se v tom ten, kterej se ptá, vyznal. Tož musí se rozhodnout sám, podle toho, jak to vidí.
28.1.2025 v 7:58 #183450Thielli
28.1.2025 v 8:04 #183452Maya
no Kim byl ten typ Konecne je pryc a muzu si delat co chci a pak kdyz jsem to zkusila na Lokiho, tak to bylo asi jak s Cheval, akorat on nevahal a vzal to tryskem domu, takze to pak vydesilo jeste me kdyz jsem vylezla a zjistila ze pes je pryc 😀
od ty doby jsme pak hrali tu soft verzi, ze jako se schovam, ale delam nejaky zvuky, i kdyz treba jen hrabu v listi nebo pokaslavam nebo tak nejak a to ho bavi a nijak nedesi- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 4 týdny uživatelem Maya.
28.1.2025 v 8:13 #183458Thielli
Vivat půdle nůdle!
To nejtěžší nás asi čeká. Odchody na běžnou pracovní dobu. Sice už přicházíme, odcházíme běžně, holky byly doma 3 hodiny, 5 hodin… Cheval při odchodech stále chvilku naříká a při návratu po více jak hodině doma občas nalézáme, čím se zabavila.
Dotáhla jsem jí z lesa kůru, klacek, koupila drahé kávové dřevo na ohryz (ani se ho netkla). Plyšáci tam jsou (a obměňujeme)… asi ještě koupim takový ten gumový granát na granule, protože bytelnou lahev s otvory, co máme jako hlavolam, je ona schopna rozkousat a poranit se…
..a stejně je doma po zemi roztahané oblečení, které bylo kdekoli mimo skříň… pak tyčinka balzámu na rty, ovladač od televize, zapalovač na svíčky…
😳 takže se před odchodem musí z bytu udělat holobyt až do výše 170 cm, bo ona všude dosáhne… Udělá to, i když předtím byla hodinu venku. Prostě je pořád ještě štěně.28.1.2025 v 8:28 #183459Maya
Thielli
gumovy granat je kong, nejodolnejsi jsou tusim ty cerny
a dobrej je taky paruzek, srnci treba, sehnat od nejakeho myslivce
ma teda asi peknou separacku28.1.2025 v 8:33 #183460Petrs01
Prostě je pořád ještě štěně.
Jo, tos vystihla. A není to tolik o věku, ale o nejistotě. V tomhle jí snad hodně pomůže Eliette, ale pes neumí počítat, takže jestli 5 hodin nebo 8, to je jedno. Když má problém, zvládne zničit byt i za 15 minut. A základ jste nastavily dobře.
Do postele asi nemůžou (to psu dělá dobře, když může obsadit tvoje doupě, navoněné tebou), co obětovat nějaký kus oblečení, který ale musíš občas napachovat a dát jí ho jako pachovou kotvu? Zvládne to i bez toho, ale myslím, že je to důvod proč bere věci – protože vás chce cítit.28.1.2025 v 8:38 #183462Petrs01
peknou separacku
Pěkná separačka vypadá trošku jinak, tohle je jen odvárek. Ale chce to samozřejmě podchytit.
Pixli jsem dávala na odchod i čmuchací koberec atp., aby co nejlíp zvládla tu nejtěžší fázi „zavřené dveře“. Kongy jsou dobrej nápad. Vyzkoušej předem, jestli se o ně neservou!
Jo a – budete mít doma pořád krásně uklizeno! 😁28.1.2025 v 8:38 #183463PetraK
Maya
o Kim byl ten typ Konecne je pryc a muzu si delat co chciHeh, Tali taktéž. Ale tý se člověk ani nemusel schovávat 😀
28.1.2025 v 8:44 #183464Thielli
a dobrej je taky paruzek,
Mayo! tak zrovna na parůžek na mě teď na fb vykouklo varování úplně zničených psích zubů 🙄 fotky od veta, po okusování parůžků…
Bohužel o samotě s kostí ji nemůžu nechat. Ona nežužlá, ona destruuje..
28.1.2025 v 8:48 #183465PetraK
Thielli
jo černý kong je fajn, a než grancle – já jsem používala něco matlavýho, co jsem namazala dovnitř,aby si to dolovala Tali co nejdýl. Dávala jsem i když jsem ráno šla zvlášť s Rumíčkem, aby měla rituál – s tím, že klasicky – můj postup -vzít si to mohla až když jsem mezi dveřma řekla vezmi. Aby se těšila na ten můj odchod.
Zkoušelas tu mou metodu zahlcení odchodama? Přicházím odcházím, zjevuju se, mizím….28.1.2025 v 8:48 #183466Thielli
Do postele asi nemůžou
Nemůžou – ale chodí tam v nepřítomnosti 😂 Ale do ložnice zavírat nehodlám. Mají tam dva pelechy, někdy si chtěla lehnout do jiné místnosti než ta druhá a vzhledem k tomu, že ve zbytku bytu jsem zrušila dveře a vše je průchozí, tak tuhle komnatu mimo průchoďák zavřít nechci.
To si raději znovu povlíknu.28.1.2025 v 8:48 #183467Maya
Thielli
jo, taky jsem to videla a stejne tak mraky fotek a videi toho co dokazou klacky a v podstate i hracky a tak, to by clovek nesmel dat tem psum nic
paruzek neni kost a destruovat jako kost se neda, jde v podstate jen ozuzlavat28.1.2025 v 8:55 #183468Petrs01
Klacky jsou děsná věc když se povede hodit tak, že se na něj pes v běhu nabodne. Jako fakt nabodne. To nechceš.
Parůžek možná třeba jednou za čas, ne že to pes hlodá furt. Ostatně tenisáky taky silně obrušují zuby.28.1.2025 v 9:08 #183469Maya
Petrs01
tenisaky musi byt ty omlacene, ty jsou OK
nejen nabodnuti psa na klacek, ale videla jsem fotky i videa co to dokaze v tlame, v jicnu, zaludku a strevach a taky to nebylo moc pekny28.1.2025 v 9:09 #183470Thielli
Zkoušelas tu mou metodu zahlcení odchodama? Přicházím odcházím, zjevuju se, mizím….
S piš. A ani mi nemluv. Byla jsem z toho víc zmatená a utahaná než ten pes 😁
Teď zrovna je doma „sama“ – je tam Eliette a je tam neteř. A kňučí 🙄
28.1.2025 v 9:11 #183471Thielli
To nechceš.
Eliette má sešitý jícen. Klacek se zabodl jako oštěp. A ona na něj naletěla rozesmátou hubou.
Ještě, že jsem ho nehodila já, už takhle mám svých traumat dost… 😶Klacek z venku beru takové ty zteřelé, co se neštípou, jen je z nich děsný bordel.
28.1.2025 v 9:58 #183481PetraK
Thielli
S piš. A ani mi nemluv. Byla jsem z toho víc zmatená a utahaná než ten pes 😁😀
tak vydrž prostě, tohle chce velkou výdrž a velkou frekvenci. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.