Fóra › Ostatní › Recepty – masíčkový › Odpovědět: Recepty – masíčkový
Masíčko pečené pod peřinkou ze zakysané smetany
Původní recept byl z kuřecího, ale u nás vede vepřové.
Maso na plátky ne moc tenké – tak 1,5 – 2 cm – nenaklepávat ! Jen naříznout okraje, aby se masíčko v teple nekroutilo 🙂
osolit, opepřit a šup obalit v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a pozor teď né do strouhanky, ale do nastrouhaného sýra (nejraděj používám goudu)
Takže shrnuto – trojobal jako na řízky, jen místo strouhanky nastrouhaný sýr.
Masíčka odkládat na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr na každý kousek masa velkou lžíci zakysané smetany a trochu rozmáznout (po tom sýru to moc nejde) nebo prostě nerozmazávat a jen to tam kydnout 😀
A šup do trouby 😀 Peču na 180°C kuřecí cca 45 minut, vepřové cca 50-55 min, každému peče trouba jinak, tak to zkrátka zkusit.
S bramborama a nějakým dipem či tatarkou moc dobrý!
Výhoda – mám li návštěvu, můžu si připravit vše na plech předem a plech šoupnout do trouby hodinu před podáváním. Pokud zbyde, je toto jídlo velmi dobré i ve studeném stavu.