Fóra › Ostatní › Podzimní fórum :-) › Odpověď na: Podzimní fórum :-)
Když škola funguje, jak má:
ÚKOL Z TV (NENÍ TŘEBA ČÍST, JEN JSEM SE TU VZTEKALA, TAK TEĎ SE ROZPLÝVÁM, ŽE TAKHLE NĚJAK PŘESNĚ SI TO PŘEDSTAVUJU):
Toto je kopie zprávy určené pro žáka:
Milí žáci,
děkuji všem za zaslané úkoly z Tv. Některé vaše práce byly opravdu velmi hezké a ocením je jedničkou.
Na další období vás proto nečeká žádný písemný úkol, přesto bych byl rád, abyste na pohyb a čerstvý vzduch úplně nezapomněli. Vím, že i z důvodu výuky tzv. online nyní trávíte hodně času u počítače. Je proto velmi důležité občas protáhnout svaly a šlachy, aby nám nezeslábly a nezkrátily se. Aby se nám okysličil mozek, je potřeba také občas vyjít na čerstvý vzduch na procházku, nebo třeba jen na dvorek, či před dům. Protože se na hodinách společně učíme jak správně dělat rozcvičku, většinu z těchto cviků můžete využít i doma právě o přestávce, když nesedíte u počítače. Důležité jsou cviky na protažení jako spojit ruce za zády, dotknout se prsty rukou prstů u nohou s nataženými nohami (někdo zvládnete i položit na zem dlaně), provaz, rozštěp, kočičí hřbet a mnoho dalších, určitě si vzpomenete. Aby nám nezeslábly svaly, měli bychom denně udělat alespoň 20 kliků, 50 sklapovaček a 60 dřepů (nemusíte najednou).
Ale protože vaši rodiče mají nyní o mnoho více práce, můžete pohyb spojit i s pomocí rodičům. Třeba umýt nádobí, vytřít, utřít prach a mnoho dalšího. Uvidíte jak se u toho protáhnete.
Kdo by chtěl zkusit o přestávce něco neobvyklého, podívejte se na you tube na „Pozdrav slunce“ a vyzkoušejte ho. Třeba mně někdo pošle i fotografii jak se mu podařil.
No a můžete mně klidně jednou týdně napsat co vše jste pro svoji dobrou fyzickou kondici udělali, jak cvičíte, kde jste třeba byli na procházce.