Odpověď na: Podzimní fórum :-)

Fóra Ostatní Podzimní fórum :-) Odpověď na: Podzimní fórum :-)

PetraK

Dennyky

moc pěkně sis hrála! což mi připomíná, že bych si měla udělat podzimní výzdobu, ale nevím, komu ukrást tak 30 hodin času, co mi chybí 😀

Sny se mi teď po dlouhý době zdají taky /teda oni se zdají furt, že jo, ale jen že o nich vím / a jsou to docela drasťárny. No ale v jednom z nich se se mnou přišla rozloučit Kristýna. Byla to docela síla. Ještě nikdy jsem to nezažila, ani když umřel Martin, máma, nebo Ešus. Až teď ona, musím říct, že to je síla docela. Je to úplně jiný, než sen jako takovej.

Petrs01
    že je fena a ty hormony s ní prostě lomcujou. Něco udělá i tvoje párování (mě fenky taky neberou). No a prostě ne s každým psem si musíš sedět. A tohle všecko když se sečte s jejími… dispozicemi…, tak i když se snažíš, VELMI snažíš, tak to tu práci sráží dolů.

jo, přesně tak, člověk by už po těch letech jako čekal, že se nějak bude fungovat, ale ono to pořád a pořád naráží do zdi.

Možná kdyby to byla tvoje volba a tvůj jedinej pes, vypadalo by to o chlup jinak

stopro, tohle taky říkám od začátku. Ona by potřebovala být jediný pes v domácnosti – tím, kolik toho kolem ní je, tak aby se ta pozornost netříštila, aby dokázala líp fungovat, aby neměla tolik šancí zneužít toho, když není pozornost napřená na ni – protože v tom je vynikající, v tomhle opravdu ano., pak by to bylo trošku inčí kafe, ne úplně tak jak je člověk zvyklej, ale rozhodně by to bylo lepší a taky by odpadlo to, že je člověk nespokojenej s tím, že to odnáší ten druhej pes. Ať už v tom, že se musí být za zupáka, což mu vyloženě hodně vadí a nesrovává se s tím a je to o jeho diskomfortu, tak o tom, že tím pádem přichází i o určitou část pozornosti, což by nevadilo, kdyby ten ona fungovala normálně.
    Ale co už, to nezměním, leda bych ji zastřelila a na to nemám gule (a ani brokovnici 😀 )

A je otázka jestli ji netlačíš někam na co nemá a ona ti to pak proto neblokuje všechno.

Hele tohle si myslím, že asi nejspíš ne- i když pochopitelně striktně to zamítnout nemůžu, páč se nevidím zvenčí, ale rozhodně po ní nechci to, jak bych normálně fungovala s normálním psem. Respektuju to, že nemá z větší části o nějaký společný kutění zájem a nechávám jí její prostor. Stačilo by mi u ní, kdyby prostě nevyblokovávala, když by jela v nějakým základním módu. Ale to ona v takovýchle obdobích prostě nemá, peče na všechno a ty pak musíš jet fakt vojensky, jinak se to vymkne kontrole úplně a to prostě pro mě není, je to únavný, otravný. a zase se budu opakovat o to víc, že to otravuje i toho Rumíčka.

A zajímavý je, že jak všechno zazdívá, tak já po ní fakt v takovou dobu nic nechci, žádný koninky, společný aktivitky, nic , prostě dělej si co chceš. A když pak něco jedeme s Rumíčkem (na zahradě, venku by se to pochopitelně nestalo ani náhodou) , tak občas (ne moc často) pokukuje a pak přijde, že by taky jako něco. Když jí na to přistoupím, tak se okamžitě otočí a hodí do toho vidle a jasně mi dá najevo, že mi na to kašle.

kachna
    No, já bych taky řekla, že se proti PetřeK prostě všecko spiklo.
    🙂 a možná si za to můžu sama, protože jsem říkala, že na mě jednou vyjde pes potížista, tak jsem si to přivolala 😀 a můžu bejt ešče ráda, že nejni zlá, to zas jo.

To Prymulovo prohlášení mě taky zvedlo ze židle. Může mi někdo říct, proč jen u nás je takovej bordel?
    a může mi někdo říct, jak to, že Číňani najednou jsou hepí a bez kovidí? 😮

Mirka

píšeš v něčem o Žerykovi
    když s ním cvičím-tak ty povely sou důraznější,hlasitější,-jako,že to fakt myslím vážně,on je furt jak na pérkách,hrr sem,hrr tam,furt nervní…

🙂 ano, přesně tak. Teda při cvičení jako takovým jsme se už dostaly s Tali na úroveň běžnýho hlasu, to jo, stejně tak, když má dobrý období, ale pokud ne – jako teď, tak je to od prvního momentu venku o tom, že musí být člověk striktní a velmi důrazný, jinak má pocit, že si může ze mě dělat srandu.

Max kdyby byl člověk tak furt leží u telky a nic nedělá:D
    😀 😀 pan lenošivej. No možná má opravdu třeba nějak tu štítku

jako já bych s Tali ani neměla potřebu cvičit, kdyby jí to nebavilo, potíž je v tom, že
    – je pracovní vemeno a z pracovní linie, takže tu potřebu práce v sobě má
    – ovšem pracovat jí rozhodně nebaví – což to celý dost komplikuje 😀
    Má v sobě dostatek energie a potřeby něco dělat, pes doslova vyrobenej na tvrdou práci, kdy potřebuje makat, aby fungoval normálně, ale makat nehodlá….výborná kombinace 😀

černej čaj
    Petrs01

já zas děsně upřednostňuju právě dlouhou dovču v kuse. Ideál pro mě je 1 týden v zimě (což teď moc nevycházelo), 14 dní v létě, a pak ten zbytek ešče rozcrcat a na konci roku si užít Vánočky.

černej čaj
    ako husta je.
    ty blááho, husto husto.
    bych měla strach že vzhledem k těm kilům si zabiju tělo 😀