Fóra › Ostatní › Podzimní fórum :-) › Odpověď na: Podzimní fórum :-)
tak dnes teda výlet-no nejsu jak ostatní šikovný šlapky,takže byl krátký,ale adrenalinový,takhle vynervovaná jak dnes jsem byla naposledy před týdnem vc pondělí odpo v práci,ale to se mi tak neklepali nohy jak dnes…
no takže popořádku
vzbudila jsem se kolem osmé,s tím,že mě děsně bolí záda,že mám na zádech hrb a su velbloud…
pak jsem teda vstala,mrkla se do zrcadla,lekla,se-velbloud ne,ale
jinak teda nic moc
šla jsem k zrcadlu podruhý,poté co jsem navštívla koupelnu a břeben
poté co jsem se poznala,jsem naznala,že musíme odjet,jelikož hurá 3 dny volna u sebe,přece nebudeme jen chodit za barákem….
no takže snídaně,vykopat psy na dvůr,navrstvit se,do auta deky,pytle pod Žeryka,vodu misku
ráno ještě umýt nádobí(v noci jsem vytřela,že už jdem spát a v 11 v noci jsme šli večeřet)…
no,nic,takže jsme se nalodily a poté co se Martin 5 krát převlíkl jsme vyjeli
v půl desáté,s tím,že v půl druhé jsme měli být zpět
no,jely jsme přes na Starý Hutě,DOJELI JSME PŘED OBCHOD TAM VYLEZLI A ZAČALY NERVY-ZA Á-
představte si,že se vám chce šíleně na malou,což mě se hce kdykoliv se napiju několikrát ,proto před cestou kamkoliv nepijju ,piju až na místě…
no,takže to,že jdu po napití na záchod nepomohlo a nepomáhá já musím jít ještě tak 2krát
a ted-jdete po silnici kolem zuřčícího potoka,normálně bych z toho byla v extázi protože miluju potoky,rybníky,řeky atd.,ale takhle nic moc…
no za B-po celou dobu roztáhlé vesnice za pltama psi-tak jedn,ale většinou 2,plot psovi po bradu většinou,psi zuřily jak ti naši,když sou za plotem,v čemž je rozdíl,že naši mají skoro 2 metry vysoký plot od zahrady sou malý,těmto psům sahal plot od bradu a byly to NO,a podobní telata…
no nic moc pocit,Martin v klidu,ale já si představovala,jak ještě pár skoků a sou u nás a byl jsem vynervovanější víc,než když mám ve frontě 3 protivný zákazníky za sebou a u sebe protivnýho kolegy…
no,nic,cestu na konec dědiny jsem z klepajícíma nohama přežila,
po cestě jsme míjely ohrady s ovcema a kozama,ovce plot pltivo,kozy popruhy..
došly jsme k jakési cyklostezce či co
a serpentinama lesem navrch,psi na volno,běhali si,serpentiny v pohodě,takže dobrý
vylezem mezi loupky,já schválně dost nahlas volám na Žeryka at se zastaví,protože tam chlap sbírá švestky,chlap začne volat na psa,a ze spodu se řítí ridžbek,tele,prý štěně,co si chce hrát,at se nebojíme
pes líce kolem nás,pak ho chlap nažene před sebe,s tím,že co by ho chytal,že a Martin blb.to korunuje hláškou-pod,proč nejdeš,však říkal,že nic nedělá…
tak jsem stála a oznámila jsem,že dokud si ho chlap nedá na vodítko já dál nejdu,no tak chlap si ho uvázal ke stromku,kolem kterýho jsme šli,a já uvažovala,jestli se dřív urve stromek,nebo vodítko….
vydrželo vše…
pak jsme šli dál,rafli jsme se na naše oblíbený výetní téma
PROČ TY CHUDÁKY PSY NEPUSTÍŠ?
kdy já argumentuju tím,že to tam neznám,a nevím,kde kdo vyleze ze psem,koněm,a nemám stopro přivolání,abych pouštěla psy v prostředí plným úzkých zatáčivých cest…
no a Martin argumetuje tím,že takhle nemají nic z vycházky a mohli být doma,takže já mu zas řeknu,že pro ně je už to,že jsou jinde dost velká změna,jiný prostředí,terén a tak,a že v tom případě na pouštění netrvám,
načež to vzdám pustím Žeryka-ten je přece jen o hodně poislušnější než Dafi co se týká psů,a taky jedn pes ze dvou puštěnej se chová jinak,než puštění oba,no tahle výměna je u nás celý roky na všech výletech a ještě se nám neomrzela:D:D:D
jak u blbejch…
pak stejně jdou na vodítko oba protože-obr ohrady s koníkama,s hodně koníkama,velk ohrady a louky,pak zjištujem,že je to statek ZIKMUNDOV,pak velký ohrady s krávma,a velký ohrady s ovcema,no pak dojdem k rozcesmíku,dojdem na Buchlov kámen,kde je přístřešek,s obrazama,dám napít psům,zkistím,že voda na pití je studená…brrr nemám ráda studený pití
a jdem z kopečka,kde teda psi na volno-Martin sčastnej,Žeryk po 5 letech blik v hlavě a vyleze s Dafi na položený kmen stromu,za to dostanou oba pamlsky,a Žerykovi hodím míček na šnůře,a pak jdem lesem,Dafi skáče na pařezy a položený kmeny stromů,Žeryk v bundě válí sudy,tahá větve,prostě si oba užívají
já řvu na Dafi-dle situace-bud -jééé ty seš šikovná,našlas sis pařízek
nebo-když balancuje kus nad zemí na kmenu stromu-ježíš stůj tam a nehejbej se ty vole,seš blbá,zabiješ se,já na to nemám nervy-a du ju sundat-z toho vydíte,že su hysterka
cesta je blátivá,jednu chvíli je cestě kaluž a v ní bláto….
no nic,dojdem,i když jinudy a začýtek té potroblé vesnice a dem přes ni, u auta u obchodu,do kterýho jde Martin pro chleba mu kolem noh dost blízko štěká kříženec jezevčíka,kterýho nahání stará paní,a pak z jednoho plotu-z plotu-však sou za plotem,co se nervuješ…
vyběhne větší kříženec a paní nahání oba…
Martin v obchodě já nervy v pr…,couvu od auta od kterýho nemám klíče…pak dojde Martin,já narvu psi do auta,řeknu,že vycházka to byla pěkná-hodně zvířat,pěkný terén,vše super,ale tou dědinou už nikdy…
jedem zpět,Žeryk blije jak amina,na cestě kozy s té ohrady z popruhama…
no dojedem na nádraží,Martin mi koupí v automau kafe,ve vimotécce víno,na večerní oslavu,že sem přežila i psi:D
a hurá dom…
doma-vyčesat,vykartáčovat pséky,umýt jim nohy,podvozky-na cestě hnůj+konský ee,Žeryka v pelíšku zabalit do deky,uklidit trochu terasu,vysát barák a obídek
včerejší hrachová kaše s masem hovězím s polívky…
pak jsme daly chvíli ležing,pak chvílu na terasu,pak ven ze všma 4 psama chvíluzazvonil konec a neděle je zvonec…