Fóra › Ostatní › Podzimní fórum :-) › Odpověď na: Podzimní fórum :-)
Maya
jde o to, ze ten medved je schovanej, nevidíš ho ani ty ani pes, coz je prej nejcastejsi situace, akorát ten pes ho na rozdil od tebe ucejti
jasný… no ale právě, to celý je mi jasný, ale – ta atrapa – to přece smrdí jinak. Jde o to, zda to pes bere jako opravdu mědvěda nebo divnou věc.
Houmofisa závidim teda, my tu budem furt, žádný opatření se nechystají, krom těch, co jsou. Asi počkaj, až se budem promořovat a pak to zavřou celý.
Správná reakce rozhodně není o tom, že s tím psem bez dohody napochodovávám k jinejm cizím psům, musel vědět, že ten pes bude reagovat, tohle nebylo poprvé. Pokud by to bylo o tom, že se psem ten kontakt cvičím, tak ho nenechám prostě bezprizorně jít na doraz, nedovedu ho tam navíc sám a nenechám ho vyjet. zvolím takovou vzdálenost, aby to ten pes dal, já ho mohl pochválit a ne, jít až k psům a pak ho zmydlit 😀 . Když by mi tohle pes dělal, budu to trénovat tak, že vidí -li psa, musí jít k noze a věnovat se mě, poté je pochválen. Musím mu tu situaci nastavit. Pokud se stane, že druhý pes se zjeví nečekaně – což tady fakt nebylo 😀 – ale třeba prostě vyjde zpoza rohu a můj pes vystartí, následuje rázný NE, co to děláš?!! případně korekce vodítkem, pokud nějak magoří a jde k noze. Pokud by se choval jako trotl, asi by si dal rychlou pořadovku, aby mu vystydla hlavinka trošku.