Odpověď na: Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

Fóra Ostatní Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-) Odpověď na: Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

PetraK

přidám další dobrotu. Cuketový slaný – cosi – nádivka? Nádivka to není, koláč? Koláč taky ne, tak možná prostě slaná buchta. Vymyslela jsem si to sama a je to výborný 😀 (musim se jako autorka pochválit ne?) . A opět JE TO RYCHLÝ, JEDNODUCHÝ.

1 středně velká cuketa – nastrouhat na hrubým struhadle
    1 mrkev – taky nastrouhat na hrubým struhadle
    1 vejce
    nějaký množství sýra -jakýhokoliv (lze nakrájet, nastrouhat, jak libo, stejně se rozpustí 😀 )
    nějaký množství šunky – nakrájet na kousky
    nějaký množství ovesných vloček – ty jemné z Lidlu /obyč je lepší trošu asi pomlít v robotu, mixeru)
    česnek – dle libosti – nastrouhat na jemným struhadle)
    majoránka – dle chutí – dala jsem hodně
    sůl a pepř taky dle chuti-já s pepřem nešetřila (pochopitelně lze ochutit jak kdo má rád kořením i jiným)
    případně velká lžíce jogurtíku, když ho doma máte, když ne….. nevadííííí 😀

Do mísy nastrouhat cuketu, mrkev, česnek, přidat sýr, šunku, koření,sůl, vločky případně ten jogurt, kdyby to bylo moc suchý – romíchat – ochutnat, zda to šmakuje, případně doladit a nakonec přidat vajíčko (dávám až nakonec, až když ochutnám směs). No a vkydnout do vymazanýho pekáčku malýho (nebo třeba hrnce, co může to trouby a velikostně vyhovuje, já to pekla v takovým tom malým keramickým pekáčku, aby to bylo oku lahodící při podávání 😀 ). No a šup s tím do vyhřaté tróby 😀 . Peče se to až je to krásně propečený prostě – pomůže špejle a oči, který vidí, hezkou krustu na povrchu. Výborný. Chutnalo i Brtnikovi, kterej tyhle věci typu nádivka moc nemusí.

Když tak čtu ten recept a návod, asi by se to mělo jmenovat Babicova cuketová dobrota 😀 . Ale je pravda, že při vaření jsem prostě zvyklá hodně improvizovat a vymýšlet si. Jak to bude chutnat je čistě jen na výrobci, pokud to mají jíst i děti, vyladím to do dětských poměrů, pokud je to pro dospělce, klidně to odpálím i s chili papričkou.

doobrou chuť