Odpověď na: Jak nejlíp na pooperační dobu dle rad zkušený Fifijový

Fóra Veterina – zdraví i nemoci Jak nejlíp na pooperační dobu dle rad zkušený Fifijový Odpověď na: Jak nejlíp na pooperační dobu dle rad zkušený Fifijový

Fifi

Diky, pani domaci.
    Pridam jeste par postrehu, vetsinu jich asi znate, ale at je to pokupe – v nasem pripade pro velkou brisni operaci.
    Prvni den po operaci zamezit pohybu psa i doma. Takze idealne klec, dokud nebude po zakroku uplne vzpamatovanej, aby necoural po byte, nenapadlo ho skocit na kreslo, gauc… Hlidat, aby byl pes v teple, po narkoze ma rozhozenou termoregulaci. Takze nebat se ho prikryt.
    Prvni den/noc davat pit jen po troskach a rozkrmovat kasovitou stravou taky po castech a vicekrat denne.
    Dale prvni dny NEPODCENIT pohyb psa venku, vodit striktne na voditku. Nahoda je blbec a samozrejme v nejmin chtenou chvili odnekud vyskoci kocka, prileti pes apod. My striktne klidovej rezim mame narizen az do kontroly, tzn. cca 10 dni, chteji ji videt, i kdyz ma samovstrebavaci stehy.
    Medikace po operaci – atb ma na tyden + na prvni 4 dny mela Rimadyl. Druhej den se ji hodne ulevilo (mlada fena), takze po konzultaci s vetem uz treti den v ramci sebezachovy Rimadyl nedostala. Je to lepsi, aby psa neco aspon „trosku bolelo“ a nevyvadel skopiciny. Samozrejme, ze kdyby se u ni vyskytla zase velka bolestivost, prasek bych ji ihned podala.
    4. den – blemcani oholenych partii pokracuje, krome indulony jsem nasadila telove mleko Dove. 🙂 S tim vypada Ruzice spokojenejsi, mleko je tekutejsi a zjevne ji vic pokozku uklidnuje. Zere 3x denne, uz je zpatky na syrovy strave (mletiny), dostava i bezny pamlsky (suseny plice, dingace, jablicko, mrkev), ale s kostma ci skeletama si jeste pocka. Prozatim alles. 🙂