Odpověď na: Recepty – buchétky a dezertíky

Fóra Ostatní Recepty – buchétky a dezertíky Odpověď na: Recepty – buchétky a dezertíky

PetraK

Jeden bezva luxusní receptík na inovovaný buchétky. Minibuchétky. Inspirováno Klukama v akci, hned jsem na to dostala chuť a musela to obratem vyrobit a dobře jsem udělala. Jen jsem si to trošilinku upravila – ale nikoliv ke škodě receptu. origoš zde:
    BUCHTIČKY S OŘECHY A ROZINKAMI: pokud nechcete koukat na celý pořad, pusťte si to do MINUTy 19:15
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10084897100-kluci-v-akci/219562221900001

Taaaak . Vidíte to? Je to nádhera, že jo? No a protože já mám ráda věci co nejjednodušší udělala jsem si trochek úprav. Za á jsem to dělala jen z poloviční dávky, tedy 250 g mouky a vyšlo to akurát pěkně na malej keramickej pekáček. pro dva lidi (a dva psy, pšššt 😀 ) -ideální množství na víkend ke kávičce

Další úprava byla v tom, že jsem tam nedávala cukr, místo toho tam putoval med.Na tohle množství bohatě nabraná lžíce a půl.
    Droždí jsem měla enem sušený, takže jsem oproti jejich postupu začala tím, že jsem smíchala droždí a mouku. Pak tam nalila olej – odhadla jsem kolik a pak ještě trochu přidala během míchání. Ale pochopitelně se to dá odměřit, prostě se ho tam dá půlka.
    Další a myslím, že důležitá změna byla v tom, že jsem místo klasickýho mlíka použila kysaný podmáslí -taky vlažný. A zase já jsem to odhadla, kdo neodhadne dá v případě poloviční dávky půlku množství, který dávali kluci. Kysaný výrobky totiž jsou jednak zdravější, než normoš mlíko, který ne každýmu může dělat dobře, ale taky hezky právě podpoří kynutí.
    Pak přišla jedna velmi nechtěná změna 😀 . Když jsem měla těsto hotový a báječně vypadající, uvědomila jsem si, že jsem tam nedala co? VAJÍČKO. Eeejch. Blbý?? No vůbec ne. Zamyslela jsem se a uvědomila si, že když děláte pizza těsto a děláte ho místo s vodou se zakysaným podmáslím, tak tam to vajíčko taky není a vůbec to neva. I řekla jsem si, že to od tohodle momentu pojmu teda jako experiment. Buďto to vyjde a nebo ne. A ono to vyšlo, což je dobrá zpráva pro ty, kteří mají alergii na vejce. NENÍ JICH TU POTŘEBA, ve výsledku to vůbec nepoznáte, nekecám.
    Pak přišla poslední změna to změna v procesu, kde jsem si právě zjednodušila postup a ušetřila čas a práci. Běžný je, že těsto necháte vykynout a pak ho zpracujete. Tím pádem to máte furt rozdělaný takový. Se mi nechtělo. Takže – když jsem měla to těsto takový krásný a načančaný, smíchala jsem si v pekáčku ten soos podle návodu, kdy rozinky jsem zčásti nahradila brusinkama, který jsou příjemně nakyslý a pasujou tam podle mě i víc, než samotný rozinky, a naložila to do rumu, než vypracuju – růčo to těsto. Teď jsem teda podle návodu smíchala oříšky se sádlem – odhadnuto, neváženo, neměřeno, přidala to naložený ovoce a část rumu. Menší část jsem si nechala na závěrečný potření buchet. Vložila do marinády uhňoucaný kuličky z těsta, ošmrdlala to všechno v tom, urovnala v pekáčku a prdla kynout do trouby, kterou jsem nastavila na 30°C a nechala to tam cca 30 min. pěkně a parádně to naběhlo a já troubu nastavila na 160° a pokračovala dalších cca 30 minutek. VÝSLEDEK JE FAKT LUXUSNÍ. Věřte mi a kdo může, tak to vyzkoušejte. To, že necháte kynout rovnou v tom pekáčku ničemu nevadí, to že tam není vejce, nepoznáte, med to ochutí mnohem líp, než cukr a zakysaný podmáslí udělá krásný kynutí. Jo a do toho posledního potření, jsem do toho rumu ten cukr tady nedala. Já prostě necukruju a vůbec to nevadí.
    MŇÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM.
    nabídla jsem sousedům – pochutnali si, nabídla jsem paní uklízečce a rozhodla se to hned vyzkoušet, takže doporučuje 100% strávníků, páč já si taky pochutnala, Brtník byl nadšen a čokle zešíleli 😀