Odpověď na: Recepty – buchétky a dezertíky

Fóra Ostatní Recepty – buchétky a dezertíky Odpověď na: Recepty – buchétky a dezertíky

#22535
grimmh

    Vláčná ovocná buchta z tvarohového těsta
    4 vejce
    5 lžic mléka
    5 lžic hrubé mouky
    12,5 dkg másla
    12 dkg moučkového cukru
    1 vrchovatá kávová lžička prášku do pečiva
    l vanilkový cukr
    25 dkg tvarohu ve vaničce
    4 velká jablka (nebo jakékoli jiné ovoce)

    Toto množství dávám do koláčové formy o průměru cca 26-28 cm.

    Žloutky utřít s máslem a cukrem do pěny, přidat tvaroh, mléko, mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva (zkrátka všechny uvedené ingredience kromě jablek). Z bílků ušlehat sníh a lehce vmíchat do těsta.
    Na těsto používám ruční šlehač.
    Koláčovou formu vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
    1/2 těsta vylít do formy
    Na to poklást jablka nakrájená na tenké plátky, ochutit skořicí.
    Případně dát jiné ovoce (zkoušela jsem rybíz, švestky, taky kombinaci jablek a mražených ostružin, určitě by byla dobrá rebarbora)
    Na to vylít druhou půlku těsta a posypat žmolenkou (rozmíchaná lžíce změklého másla, lžíce cukru a lžíce hrubé nebo polohrubé mouky)
    Pekla jsem skoro 50 min na 170°C, ale každému peče trouba jinak tak spíš se řídit vzhledem a špejlí. Ve výsledku je povrch nazlátlý.