Fóra › Ostatní › Kecací jaro a léto 2026 › Odpověď na: Kecací jaro a léto 2026
jak bys ohodnotila hlucnost?
čajíku,
ta mobilní klima hlučí, o tom žádná. Některá hodně, jiná míň, ale otravné to je vždy. Nevím, k čemu tuhle přirovnat… vysavač na menší tah na záclony?
Těžko říct. Ale já prostě raději přežiju ten hluk, i holky už vedle toho leží a neodcházejí jako na začátku než to lepivé vedro, ve kterém nemůžu nic.
Nesnažím se tím vytáhnout celý byt. Obývák mám 24 m2, tam to pouštím a pomůže to trochu i do dvou místností vedle. Ložnice je do zatáčky, tam už to za kratší čas nenachladím. Mobilní klima je velký těžký krám, který využiješ jen pár dní v roce… zatím. Ale já jsem za to ráda.
Já ji tehdy koupila jako nouzovku, protože klasická klima je prostě jednoznačně lepší, tu jsem chtěla koupit stejně, takovou tu, co nemá ten obří větrák venku, ale jen pevnou trubku ven, dělá se to u památkově chráněných domů. Ale mezitím padlo rozhodnutí opustit Prahu, takže to budu řešit až tam někde v chalupě pod horami.
Do toho okna mi přijde nejlepší si udělat svépomocí „vložku“ na míru. Ideálně sendvič karton, polystyrenová deska a karton – to slepit k sobě. Vyříznout v tom ten kruh na hadici a oříznout velikost tak, aby to přesně padlo do rámu okna. Finančně skoro za nula, efekt maximální. My máme takhle karton s dírou i v těch psích dvířkách zasunutý místo desky na uzavření.