Fóra › Ostatní › Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) › Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)
máti po pondšlní vycházce sotva leze,záda v háji..
……
….
starší paní u Dastíka…
máti češ kočku,češe prý denně+z ní odstříháváme splstnatělý cucky…
jenže jsem se dívala čím češe-a je to stejný jak česával táta můj Žeryka,když byl jeho-Žeryk tenká dlouhá srst jorkšíra,která se musí celá rozčesat a pak česat něčím hustým u KŮŽE!!!-což tatka nedělal,česalů tak jako letecky-ne důkladně-a Žeryk plstnatěl…
no máti má 2 česáčky-kartáč,jak jsou z jedné strany ty štětiny jakoby na koně-ano tohle mám i na Žeryka,Dafi a měla jsem i na Killynu-mám ještě v Blansku,a z druhé strany ty velký hřeby kus od sebe-jak u lidskýho kartáče na vlasy…-že to nepročeše až na kůži-od kůže,-dobrý na rztčesání+ty štětiny na krátkou srst,případně dočesání a masáž-všichni mí psi tyhle štětinový kartáče milují a milovaly,takže češu,když jsou psi na krátko,případně na závěr,
no a pak má máti hustej hřeben-ten nepoužívá-protože tím už to tahá,musí se opatrně a poněčem,a je to taková pečlivá mravenčí práce,po kouskách a tak…
takže-konec slohu:-D
ta stará paní třeba i o Dastíka pečovala,stejně jako česal můj tatka a máti Martina…ale pokud to dělaly tzv. letecky,lehce,zhruba…..
jsem ani neměla sílu máti říkat,že tím širokým kartáčem je to takový jako k ničemu,že ten je na rozčesání,ale pak musí ten hustej a opatrně a po něčem,třeba i víckrát….
paráda,že si to pejsci užily!!
tady furt fučí a zima,ráno mrzlo,večer kosa…masakr…
Žeryk má od pondělí mikinu doma,Dafi se v úterý nemohla vůbec zahřát-šla na vteřinu ven,a 10minut klepala kosu…
Fifi obdivuji moc,Žeryk jak se na starý kolena zhoršil,tak mě s tím se..
ano vím,že hůř vidí,asi i slyší ano,vím,že za to nemůže….