Fóra › Ostatní › Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) › Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)
černej čaj
eovna leswni je neco co za par tydnu sundas a je zbytecny kvuli tomunresit podobne veci
no ale abys to lešení udržela u domu, tak se dřív prostě kotvilo do zdi a to po zateplení nemůžeš – ne proto, že ti to někdo zakazuje, ale proto, že narušíš to zateplení fasády – to stejný vrtání byť i hmoždinek, tam jde o funkčnost, ne o to, že by to zakazoval někdo proto, že nám dal peníze, tak to nemyslím. to zateplení kontroluje a schvaluje projektant.
Neni nad to kdyz si clovek vsechno zaplati sam
no to ano, když na to má, tak jo. my jsme taky o dotace nechtěli žádat, protože jsme si mysleli že vystačíme se svým, leč bohužel covid a hlavně válka hnuly s finacema tak,že všechno zdražilo neskutečně. Jen rozdíl v ceně oken, kdy při první části výměny to bylo x, pak při další x+1 a při té další x+1+1
Ale já jsem ráda, že se mi o dotace podařilo zažádat – i proto, že to je všechno v jednom balíku a mně osobně to dává smysl, zateplení vč. oken, střechy, sníží nutnost topit a FVE s tím topením pomůže, aby si člověk dost dokázal vyrobit opravdu čistě – celej březen jsme jeli tak, že víc jak půlku jsme si každý den vyrobili sami. V průměru to vychází za ten měsíc 57%, kdy jsem nemusela brát ze sítě, tedy za náš dům o 57% menší nutnost znečišťovat, prostě 57% udělalo slunce.
No loučka má malé šance na uchycení se v tom provozu u nás, ale je to celkem s nulovou námahou, min. investicí, takže když to vyjde, fajn. Takhle jsem si nadivoko udělalal kopretinovou loučku na chalupě.třeba to vyjde i tady.
Ono nejde jen o bolest ruky, tohle je prda do organismu, je lepší mít tak jako klidovej režim. Jako pes – taky ho po vakcinaci člověk nevytáhne na tůru, závody a tak.
- Odpověď byla upravena před 2 týdny a 2 dny uživatelem PetraK.