Fóra › Ostatní › Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) › Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)
tak mám za sebou Blanenský víkend,
jela jsem v pátek po ranní s Martinem-předtím vyvenčit oba psy,jela jsem jen s Dafi,
v Blansku s Dafi okruh o půl šesté kousek kolem řeky a kousek přes město,a pak v noci vyvenčit a tv kultura s tátem,
v sobotu liják,jakože hooodně,
já moudře vybavená šustky nepromokavými a vetrovkou dvou mega obří,co se pod ní vleze i zimní bunda a gumáčky,Dafi svetr a pláštěnka a šly jsme venčit-po vyvenčení pár metrů na trávníku u kolejí rychle tryskem dom,nebot Dafi přepadla panika-že se rozpustí-a že zmrzne….:-)
doma kafe,snídaně a dorazila teta ze strýcem,vzaly mě nakoupit do Kauflandu,pak za bratrancem na rychlonávštěvu,pak mě hodily do města-kde furt v lijáku..
jsem si koupila úpletový šaty dlouhý,
a knížku-Lékařem jste i vy
a ještě rychle do obchodu a dom
zase vyvenčit Dafi-jen ke kostelu a zpět-10minut-at se trošku projde-ale u kostela na mě koukal zoufalej knírač v pláštěnce bez svetříčku,klepající kosu…tak do peřin,zabalit,já do sprychy….
pak jsme daly oběd,já si vyrobila nechtíky,dala si hajíka,pak tv kultura a ve 4 vycházka s Dafi-jako dostat ji z postele drama……
vzaly jsme to doleva přes parčík k nádraží vlakovýmu a zpět,
v parčíku probíhaly Slavnosti jara,takže stánky-kováři,košíkáři,myslivci ze sovičkama,přadleny,Skauti…a hromady lidí,dětí a psů…po cestě jsme míjely dřevěný sochy-cestou k Bille čert fakt velkj-2 metry?,v parku permoník,a v pátek večer cestou podél řeky směr lázně tak tam to byla divoženka a ještě něco-už nevím co…
pak jsem to pochodila ještě na druhé straně,at se proběhne,pak jí dala obíhat stromky..a pejsek pořád nevyvenčený…no nic,dala jsem tátovi nevyvenčenýho psa po dlouhé vycházce…
a šla na narozky kamarádky ze čtyřlístku…
sešly jsme se celá čtverka,pokecaly a v půl 11 v noci dojely vláčkem dom…
bylo to fajn,užila jsem si to a prvně jsem byla v zimě na oslavě v šatech:-)))
v neděli ráno v sedm za mrazu jsem obešla s Dafi všechny dřevěný sochy,Dafi ukázala lavičky a přes město jsme to vzaly dom
pak jsem tátovi chtěla jen utřít prach-ale v sekrtáři u okna má skleničky na víno,dárkovi hrnečkyx jako ze zámku,číše s 50kou,atd..prostě porcelán-sklo v sekretáři,no a jak se tam práší,je to u vlaku a silnice,tak jsem to vše naházela do kyblíka a jar,ocet,umýt vevnitř sekretář-má ho po dědovi,takže sklo i vzadu na stěně..pls je to na skleněné poličce,vyleštit vše,umýt sekrtář z venku,umýt skla v knihovně,dalším sekretáři,utřít prach na slonících a kočičkáck*-to jsou ty nezavřený vitrýny…
umýt koupelku,okna,vysprchovat se a jít se válet….
takže jarní úklid u táty proveden,táta ještě vypral DAAFI PELÍŠEK A OVEČKU CO MÁ POD HLAVOU,JÁ JU UČESALA A VE 2 DOJELMARTIN S MÁTI A ŽERYKEM A ŠLO SE NA VYCHÁZKU PODÉL ŘEKY A KE SPLAVU A ZPĚT,POTKALY JSME HOOOODNĚ LIDÍ,CYKLISTŮ,A PSŮ A DĚTÍ A BRUSLISTŮ-U ŘEKY TED DĚLAJÍ MOST O OBCHODNÍ PASÁŽI CO JE U kAUFLANDU,TAKŽE CETIČKA ÚÍSKOVÁ PODEL ŘEKY,KDE BY JSME JINAK ŠLY JE ZAHRAZENÁ,A ŠLY JSME PO SFALTOVÝM OVÁLU CO JE KOLEM HŘIŠT AA JE PRO IN-LINE BRUSLAŘE+CYKLOSTEZKA…TAKŽE PSY CELKEM ČASTO NA VODÍTKU A U NOHY,ALE JAKO SOCIALIZAČNÍ VYCHÁZKA DOBRÝ….ale denně bych tam odpo asi chodit nechtěla,ale zase se dá jít jen ke splavu a za něj pochodit kolem pole a zpět…
pak ještě na hřbitov s tátem,uklidit to tam,dát nový výzdobičky,protože máma bude mít výročí a brácha měl svátek a jely jsme domů
doma už jsme zalehly u pohádek..
dnes jen cvičící vycházka,vaření,praní,úklid a čeká mě několik odpoledních
- Odpověď byla upravena před 2 týdny a 5 dny uživatelem MirkaD.
- Odpověď byla upravena před 2 týdny a 5 dny uživatelem MirkaD.