Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

Fóra Ostatní Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

Kuskus

Petra
    ..“Tímto žádám tedy zdejší kuchařskou umělkyni paní Kuskusovou, zda by to nesepsala – nejlépe do článku a k tomu třeba ešče nějakej recepis přihodit….“

Tady prosím došlo k mýlce, nejsem vůbec zdatná kuchařka. Mám pouze mlsný jazyk a jasnou představu jak by připravovaná krmě měla chutnat. Což se podaří málokdy.
    Se vším se příliš crcám a když vám odchází jemná motorika, zbytky kreativity jsou v čudu, prachy na kvalitní suroviny tamtéž….teď ta dietní omezení. Už mě vaření, až na velmi občasné záchvaty, moc neba.
    Jak jsem předeslala, nejsem extra kuchařka a vlastně vám nemám co nabídnout.
    Různé přípravy fleků se zelím znáte všechny. Jedna z možností- hlávkové zelí se překrájí na cca 1,5 cm pásky a ty pak na čtverečky. Osolené a promnuté zelí se dusí bez podlévání a za častého míchání na sádle. Než úplně změkne, přidám trochu třtinového cukru. Malinko, necelou lžíci tak asi na půl menší hlávky zelí.
    Ďábel tkví v detailech. Dvakrát – třikrát zatočím mlýnkem s kamputským pepřem nad podušeným zelím a vmíchám čerstvě uvařené flíčky z domácích vajec.
    Ďábelsky dobré jídlo.
    Kdo chce může přidat cibuli, anglickou slaninu, ale to už je o něčem jiném.
    Tož tak.