Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

Fóra Ostatní Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

PetraK

černej čaj

Vis ze to neni „zadarmo“ kdyz za ru elektrarnu date treba pul.mega, ze?

to je prostě investice, nic nemáš zadarmo, nikdy. Ani výlet pěšky. Investuješ do bot, investuješ energii – svou. Já jsem investovala do bot – elektrárny, a svou energii už investovat nemusím. Elektrárna mi energii produkuje.
    Nestálo to půl mega. Ty ceny už jsou dneska někde jinde a to máme špičkový panely – který právě jsou schopný vyrábět i v podmínkách, kdy to jiné panely ještě nedokážou. Mohli jsme to mít o to levnější, kdybychom sáhli po jiné kvalitě, to ano, ale pak bychom vyráběli jen za optimálních podmínek.
    Ano, říkají, že za deset let se to vrátí. Ale znova, to je furt dokola – na tohle se nedá a ani nemůže dívat pohledem návratnosti. Kvůli tomu se to nedělá. Prostě nedělá. POkud uvažuju racionálně.Ty investuješ do svojí budoucnosti – takže v důchodu budu ráda, že to mám, protože mi to ušetří. To že jsem za to před pár roky něco zaplatila už bude v daný moment prostě jedno. To už jsou prostě mrtvý peníze.

Hmmm to Kosovo – to bude asi zajímavý, krásná příroda

• Odpověď byla upravena před 6 dny a 16 hodinami uživatelem PetraK.