Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

Fóra Ostatní Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

PetraK

černej čaj
    vask nikdo nerika, ze mas topit uhlim 😀

to bylo myšleno tak jako obecně. páč kdo má jakýkoliv dálkový topení tak na tohle kouká blbě. Ale vůbec neví, co topení obnáší, protože ho má prostě zajištěný.
    Mně zkrátka ta sestava soláry a tč dává smysl, pro tu čistotu topení, pro úsporu energie, protože prostě tady je úspora energie, když si to dobře nastavím a nehamtám,že na tom budu vydělávat a pak si musím pořídit bazén, protože nemám kam tu energii dávat, tak s tím i miminálně zatěžuju síť – naopak si síť tuhle sahala k nám 😀 😀 a pro tu samostatnost, protože současný stát je tak debilní, že čím víc se o sebe postarám já, tím menší mám životní komplikace. Teď to nemyslím tak, že by se o mě měl stát starat, ale tak, že stát nebude za čas schopen zajistit leckdy to základní a než aby mi pak stát určoval, na kolik si můžu zatopit – jako to bylo v době krize jednu dobu – kdy se nastavovaly všude nižší teploty, tak si to zajistím po svojí linii. jako tu vodu, jako všechno, co můžu.

vyplati solar kdyz topi plynem?
    vyplatí, protože ten plyn je drahej jak kráva,tudíž on v době, kdy ty soláry v podstatě pracujou nejvíc – což není léto, ale naopak jaro a podzim, kdy je i dobrý sluneční svit, prostě topí jen a jen přímotopama. pak až to nestačí, zapne kotel, ale jede na míň, protože často aspoň něco málo ty soláry obstarají.

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 1 týdnem uživatelem PetraK.