Fóra › Ostatní › Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) › Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)
Petrs
jo takhle, tak už se orientuju, to na chatě je po zkušenostech od bráchy.
my si taky na TČ nějak nestěžujeme. A až dostane Domeček kabátek, zase to bude o něčem jiném , jak v topení, tak v úsporách.
Máme jedno TČ – venku stojící – to topí a ohřívá vodu. Mohlo by v létě i chladit, ale tím, že je to v části domu v podlaze, část domu v radiátorech – tak nevím, zima od podlahy, jestli by se to člověku líbilo? Zatím jsme to nezkoušeli, páč by nás to pochopitelně v létě sežralo. Můžeme vyzkoušet teď s těma solárama, kdy to bude o něčem jiným, třeba to vadit nebude?? Jen vím, že chladit to umí taky.
No a v chodbě a v kůchňojídelně a pak nahoře pod střechou jsou tři jednotky klimačky, právě proto, že původně soláry ve hře úplně nebyly /původně teda jo, ale pak šly ceny tak nahoru, že jsme je škrtli / a do hry zase vstoupili až s tou dotací, kdy jsem je už tak trochu vydupala ze země a teď to vypadá, že dobře jsem udělala, že už to Brtnik vidí jinak. No nicméně tedy se pořídila klima, ta se kupovala spolu s tím TČ, tu jsem zase nechtěla já 😀 , stojím si za tím, že Domeček je v tomhle skvělej, není to zapotřebí, ale přesvědečil mě
Brtnik argumentem, že ty léta budou čím dál tím horší a jednou za to budeme rádi. No a pak jsem zjistila, že to právě taky umí topit, takže te´d se solárama tím, můžeme řešit tu dobu, kdy to není ještě na zapnutí topení, ale rád si člověk zavlaží. Páč soláry to dovolí.