Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

Fóra Ostatní Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)

PetraK

černej čaj
    krmi sam 2x vic za jistice nez ja za celou elektrinu a jeste dal 400k za to…

hm – to je nějaký divný – my dali za tepelko v silný kvalitě něco přes třista jenom, jak máme jističe nevím, to se zeptám Brtnika, ale stopro vím, že kdyby to byla nějaká paleta, tak už bych to dávno věděla.

no nemusí mi být ani sedmdesát a nemusím mít sílu na to tahat kýble s uhlím do kotle a přesto můžu spokojeně žít na vesnici. Kupř, momentálně teď by to pro mě byl hodně velkej problém nakládat uhlí do kýble a házet to do zásobníku kotle. To nemluvím o tom, že když to nakládáš, dejcháš hodně velkej sajrajt a je jedno kolik člověku je. Nebo taková křípečka. Když musíš každý tři dny naložit uhlí do kýblů a naházet to do zásobníku – tak jako nic moc, to mi věř.
    ty by ses možná klidně přestěhovala já ne, je to můj domov, takže tam chci prostě zůstat.
    ty baterie už dneska vydrží o hodně déle, než ty kdysi vyráběný. A beru si elektriku ze slunce, nemusím tahat teplo a energii dálkově, to je taky nějaká zátěž – on se ten plyn, elektrika – sami nikde nevysublimujou.
    A pro mě je to taky o tom, že můžu být soběstačná – stačilo mi,už jsem to tady psala, jak na tom byla emerika tehdy, když měli velký blackout. A nebylo to půldne jako loni tady. Když se něco pokazí, chci mít co nejvíc možností, být si vlastním ostrovem – mám zodpovědnost i za svoje zvířata. Chci se dostat ke svojí vodě, mít možnost zajistit základní potřeby.