Fóra › Ostatní › Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-) › Odpověď na: Kecací VÁNOCE 2025 a pak i zima 2026 :-)
jen poslouchat porad dokola
Máme legálně koupené nosiče. Mrkla jsem na svoji flešku co mám v práci a rozhodně tam není všechno – 3534 souborů. To mi úplně nepřijde jako „pořád dokola“, byť to teda nejsou ty milijóny. Když narazím na někoho kdo se mi líbí, prostě ho nakoupím a přidám. Jednu „špatnou“ písničku v rádiu přetrpím, u druhé vypínám a jdu do svého.
Velké kapely na spotify asi vydělají, ale co ti malí? Často se na CD dělají sbírky – složí se lidi, vyjde CD. Nesloží se, nevyjde CD. Ono to nahrání něco stojí, pokud to má být kvalitně. A když nemáš posluchače po celém světě, což místní umělci asi moc nemají, dostaneš vcelku kulový. Takže buď se zadlužíš, abys tam dal kvalitu, nebo tam dáš něco v mizerné kvalitě, čímž teda posluchače nepřilákáš.
Za prachy na spotify si koupím kolik – 10 CDček za rok? A ty peníze dám do ruky přímo tomu kdo to hraje a vím, že si za to oběd či nové struny koupí on a ne že k němu dorazí pár drobných a zbytek se rozkutálí cestou.