Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

Kimi

Zdejší ZKO založili tři pejskaři v roce 1994, podařilo se jim získat pozemek na kraji města. Psala jsem, jak naše rodina přišla k ovčajdě Kimi v roce 1998. Táta byl na cvičáku asi dvakrát, nebavilo ho to, tak jsem se stala členkou já. Původní pozemek byl vybavený jen stavební buňkou, kde se ukládalo vybavení. Postupně se objevili další zájemci z našeho města a začali jsme budovat něco lepšího. Obrovsky jsme se nadřeli, pomohla jsem i profesně, protože jsme přikoupili další pozemky, charakterem bažina. Podařilo se nám sehnat navážku, ale museli jsme vybrat všechno, co tam nepatřilo. Nakonec jsme svépomocí, hlavně chlapi, postavili i domeček, upravili pozemky – trávníky, překážky, kontejner na vybavení, odkládací kotce. Založili jsme i psí školičku, kam dodnes chodí zájemci na základní socializaci pejska. Na to byl skvělý Goliáš, byl velmi kontaktní. Když Goli onemocněl, že už nebyl schopen na cvičák chodit, chtěla jsem se stát jen takovým pasivním členem, ale ostatní mě ukecali, abych vzala funkci místopředsedkyně. S Bety se účastníme akcí pro děti a příležitostně i nějakých demo akcí. Cvičák možno prohlédnout na http://www.zkoletohrad.cz. Takže ano, cvičák je pořád součástí mého života.