Fóra › Ostatní › Kecací léto 2025 › Odpověď na: Kecací léto 2025
Ono to příjmení je sranda tak nějak celkově. Pár dní po svatbě jsem se přihlásila do banky a nové příjmení! V druhé bance taky. Skvělý, provázaný, funguje to. Tak jsem nějak čekala, že přijdou nové karty. Je na nich jméno. Už je to měsíc a nic, tak jsem začala pátrat – RB má v bankovnictví možnost o kartu online požádat, takže ta mi přijde, ok. FIO má v bankovnictví, že osoba oprávněná… je PD. Což je v pořádku, ale na kartě je PS a nechci to někde řešit. Můžu si nechat vystavit druhou kartu, to nechci, chci mít jednu, ale správnou. No v bankovnictví nee. Tak jsem zašla do banky… akorát jsem se trefila do konce pokladní doby, takže pokladník přepočítával a zjevně u toho musej být dva, takže tam byli OBA pracovníci pobočky. To chápu. Ovšem když začali přepočítávat i mince, tak jsem utekla (sčítačkou, ale ten kravál!).
I šla jsem do pojišťovny.Je to pojišťovna a spřátelená penzijní společnost, vyřídí to jeden člověk, ale na dvou papírech. Chápu. U pojišťovny žadatel PS chce změnu na PD, ale podepište se samozřejmě novým. U penzijka je to logičtější, žádá PD. Obě potvrzení přijdou do mejlu. Jo. Z pojišťovny přišlo „Vážená PD“, zatímco z penzijka „Tento mejl je určen pouze pro PS“ ?
Já bych to přejmenovávání zrušila!