Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

Kuskus

Dostala jsem také od Ešínkové asi sto kilo ořechů. Pro městského člověka bez zahrady a rodinných vazeb na vesnici – hotový poklad. Vysypala jsem ořechy do krabic pod topení a podle rad už druhý den nedělám nic jiného, než louskám a louskám a vůbec jich neubývá! Jsou tvrdé jak sfiňa a sousedi pod náma si nejspíš myslí, že bourám příčku, či čo. Do některých kousků se než kladivem opravdu nedá dostat a to mám louskáček festovní, ještě po mámě. Jenže! Řeknu vám, stojí to za tu námahu. Ta božská ořechová chuť a vůně! Tuhle jsem v hypersuper koupila za nekřesťanské prachy 20 dekový balíček. Vzhledově paráda, ovšem kdybych je měla pomleté ochutnat na slepo, v životě bych nepoznala, že jím ořechy. Naprosto sterilní bez chuti a zápachu. Tak snad ty „domácí“ od Ešusky stihnu do adventu vylouskat a nesežrat. Samé ořechové cukrovíčko letos na vánočky bude a do jablečného štrůdlu plné hrstě, do jogurtu to samé a ořechové sušenky už jsem dlouho nedělala… ách. Děkuju mockrát, paní domácí, nemusím už tolik škudlit s každým oříškem.

Sem si vzpomněla, vyloupnutý ořech vypadá jako mozek a také prý ten náš mozek podporuje a léčí. A tohle já potřebuju jako koza drbání , páč jsem si diagnostikovala počínají stařeckou demenci a Ešínková mi vlastně prodloužuje žití. 🙂
    Jo, a nevíte jak skladovat ty vyloupané? Do sklenic a mrazáku, nebo stačí v chladničce? Sákryš, a to je MUSÍM před vylouskáním vysušit?