Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

Petrs01

kratkej zacvakavaci pas

jo, mám jej někde taky, taky jsem dávala na postroj. Ani nevím proč – možná než Vašek přestal žrát všechny okolo, aby v kufru neublížil Bardovi?
    Ale v případě nehody pes poletí do přední sedačky a rozbije se o ni. Když to dáš tak krátký aby tam nedosáhnul, tak si nemůže lehnout pohodlně, natož se třeba nějak otočit, sednout. Nejednou si do toho popruhu zamotal nohu, po prudkém zabržděni mi visel nad prostorem pro nohy a sám nemohl nahoru ani dolů. Použila jsem párkrát a pak jezdil pod nohama. A časem většinou v kufru.
    To cestování pod nohama je nejbezpečnější (pokud teda nemáš klec nebo aspoň mříž – a to ve spacím autě fakt nejde). Případné usměrnění psa zvládne spolujezdec a vychovaný pes tam bez problémů jede sám. Prudké brždění – no problem. Případná nehoda furt bezpečnější, pes nikam a na nikoho neletí. Tenhle prostor je i celkem dobře chráněný, byť se tam tedy v dané chvíli potkají nohy spolujezdce a pes.
    Policie nás nikdy nestavěla (jakože nikdy, ani se psy vzadu), takže jejich úhel pohledu zprostředkovat nemohu.