Fóra › Ostatní › Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka › Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka
😀 😀 Zrovna tenhle „strejda“ by do nejaky samotky patril.
Lednacky tam vidam co rok, kochanec nejvetsi. Vloni jsem tam videla capa cernyho, letos prvne takhle pred stanama na louce bilyho. Jinak tam poletujou zcela bezne.
Si tu este zkopiruju odvedle hlaseni z predevcira, kterak me Pepino prekvapil, at to tu ma komplet. Jo, a zacal mi kradarit rajcatka divoky, ve velkym. Kradar jeden.
Musim vam popsat dnesni neuveritelnej zazitek. Rano jsem otevrela psum na zahradu a sla jsem este hnipat. Za nejakou dobu prisel Pepin a lehnul si mi na perinu na nohy, bezne to dela. Neco tam chvilku zdoubal u predni hnaty, co jsem tak v polospanku slysela. Pak vstal a vyrazne mi zdouchnul rypakem do nosu, v tu chvili piiiip, piiiip, piiiipani?!
On prinesl ze zahrady mladouckyho, operenyho vrabcaka! Prinesl, nezabil ho, nesezral ho, donesl mi ho a rekl mi o tom, at to nejak poresim! ? Vrabcacek nebyl ani zranenej, oslintanej uplne minimalne, takze sup s nim za plot – za chvili uz tam nebyl, takze prezil. ? ?
Jako chapete my nadseni? On, kterej zvejkal a hltal odrostly kosaky, kterej zabijel jezky, lovil vrabcaky ve skoku… Jak se pak Prouzek tetelil, uplne vedel, ze to vymyslel spravne, to bylo pochval a chvaleni a susenych plic. ? Hlavne se takhle rozhodnul uplne sam, kdyby ho venku zblajznul, nezjistim to. Jsem doted v soku, ze vrabcaka ani nepocuchal, me to hovado hloda do rukou, az mam modriny, tuhle pipi musel nest jak poklad, najednou cit v hube mel. ? Asi si pamatoval to badabum pred mesicem, dvema? Kdyz uz mel jednoho vrabcouna v hube pod serikem a priletela na nej konvicka s vodou… ?