Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fifi

LÉTO S MAGOREM 2 (2025)
    S tikem v oku jsem si pročetla loňský report z naší dovolené. Pepin a jeho šílený chování. Pár lidí je zvědavých, jaký to bylo po roce. OK, jdeme na to. Uvařte si kávu, čaj, nalijte Prosecco nebo pívo, nebudu to psát po dnech, ale vezmu to jedním šmahem. Bude to delší počtení.

Den před vlastní dovčou odvážím na místo určení jen bagáž, altán, stan, lehátko, křesílko, gril atd. Pejskové čekají doma, ovšem cestovní horečku měli už při nakládání věcí do auta slušnou. Růžice zná a ví, Pepin se jen hemžil a byl nervní. První várka vyložena, pršet nemá, tak jen zakrývám vše plachtou a jedu domů. Ráno pobalím zbytek věcí a tadááá, vyrážíme.
    Scénář stejný jako loni. Na půlce louky jsou agiliťáci, na druhé půlce už zakempily holky inventářní táborové. Růžice vyskočila z auta a rozzářily se jí oka. Hurrrrráááá, Labíčko, louky, Pepin vylezl z vozidla, rozhlédl se a vzdychnul si. Už je to tu zase. Cizí čokle, lidi řvou nějaký povely. Echjo. Tolik asi k odlišnému vnímání a přístupu pejsků. 🙂
    Bylo poměrně teplo, tak jsem vzala pejsky pocachtat do řeky, řádně je vyvenčit na naší půlce louky a vrhla jsem se do stavby stanu a všeho příslušenství. Bederní páteř má načnutá velmi ocenila malou rybářskou židličku, kterou jsem použila při všech možných úkonech a nemusela jsem tak ohýbat hřbet při zatloukání kolíků, chystání grilu a tak dále.
    Pepin odpočíval v autě a Růžice měla úvaz nachystaný. Zbytečně řvala po agiliťákách (závídí míčky a aporty), tak šupala taky do separé, do své prostorné klece ve stínu. Vše postaveno, nachystáno, tak ještě pejsky zaopatřit a hurá na první letošní táborovou grilovačku a večerní kvok.
    Pepin byl šikovnej, zvládal venčení na káblu s přehledem, kontroloval si pohyby agilitních psů, šel hned od nich i na dálku, žádnej agresivní výpad. Takže pochvala klidným hlasem, jakej je to šikula, stejně jak v naší vesnický „uličce hrůzy“.
    V pátek panovala pohodička. Pepin spal přes noc v autě v kleci, ani jsem nezkoušela ho dávat do stanu. Růžici jsem dala na první noc na výběr a ona hupsla do auta taky, potvora nevěrná. Tak jo, buďte si spolu. Klidná noc na všech stranách. I když bylo divný nemít ve stanu žádnýho psa. Přes den teplota stoupala, tak došlo na četné cachtání v Labíčku.
    V podvečer dorazila Pavluška rotvajleří, taky si jen odložila část vybavení, aby vše mohla nachystat druhý den. Pepino klasicky bublal a ječel z klece na cizí hlasy, Růžice se kroutila láskou a potřebovala velepodrby od rtw tatánků a mamánků. Krásná, teplá noc, griláž, ach, jak já to tam miluju. Všichni usnou a já si tam dřepím pod hvězdama. Vypnu si mozek, jen poslouchám zvuky řeky, šplouchance vodních živočichů, zpěv nočních ptáků…
    Se sobotou přišla změna počasí. Dopoledne ještě relativní tropy a koupačka v řece, odpoledne s příjezdem Pavlušky a rtw smečky velký ochlazení a déšť. Pepin se chová slušně, agiliťáci balí překážky a stany na své půlce louky. V dešti šmejdíme v podvečer na uvolněné ploše, to je čmucháníčko. Pepin detekuje značky háravek, ale nějak extra na ně nereaguje. Stejně jako na mladou fenečku od Pavky, která je asi v nejlepším. Kastrace Pepina zhruba měsíc před dovolenou udělala nejspíš své, max jednou za celou dobu zaklapal rypákem.

No, po sobotě se už moc neoteplilo, spíš naopak. Noci chladné kolem 7-8 stupňů, přes den příjemných 20 nebo tak nějak stupenců. Ve stanu mi bylo fajně, kozí deka a lehátko jistily teplotní pohodu. Pejskové v autě měli ještě větší komfort, pěkně zafuněno se škvírkou v bočních dveřích, klídek a pohoda.
    Pepin se po nedělním příjezdu zbytku osazenstva choval pořád slušně. Kabel, tady pojď, neser se do jiných psů, lidí, kolistů, byl opravdu pašák, vyhýbal se konfliktům. Vydali jsme se i do civilizace, tam nahodil svůj mód přehlcení prostředím, takže ocas hore, jsem borec a nevnímám, vypnu se. Stejnej scénář, když ho tady vezmu do města. Ale posečkal, abych si dala točenou meruňko-vanilkovou, mňam!
    Stejnou civilizaci zažila i Růženka, ta byla víc vystreslá. On na ni prdnul kamion! Odstavenej chladicí kamion, kterej si asi sepnul jednotku pro chlazení nad kabinou zrovna, když jsme šly kolem. To nebyl udatný rtw, to byla hrouda vylekaná. 😀
    … pokračování příště…