Fóra › Ostatní › Kecací léto 2025 › Odpověď na: Kecací léto 2025
No výpadek proudu / vedení kolem – mě nezajímá. Mám svoje přece, nejsem na tom nijak závislá. To, že mi zústává napojení do sítě, jasně to mít musím, to je pro ten moment, kdy nemám energii vlastní v běžným provozu v zimě, kdy člověk jede nějaký standard a není průšvih. Tak si ze sítě beru, ale i tak o něco málo-nebo víc, podle toho jak svítí, než bych brala bez solárů. Když ale právě průšvih bude, tak logicky standard jde stranou, ale díky solárům udržím si minimálně základní minimum. Těma solárama. A nebudu bez proudu úplně, jako ostatní. V létě to je pohoda.
Pokud si vyrábím, tak je mi to fučík, co se děje kolem však mám svou energii, kterou mi dodávají soláry. Plus ale taky to, co si nabiju do baterek, který tu dobu kdy mám vlastní proud prodlouží zase do doby, než naběhnou soláry. Mám soláry+mám baterky, který to doplňujou.
Když bude dlouhodobý problém v zimě, tak mi to sice neudělá topení, to odpojím- to mám ale zajištěný pecí, kde si taky uvařím, takže nepotřebuju elektriku. A to málo, co by se v zimě vyrobilo a ono se vyrobí, mi podrží mrazáky, vytáhne vodu ze studny. Dlouhodobě a já víc nepotřebuju a budu s tím počítat, nepojedu pochopitelně stejnou spotřebu, jako v běžných časech, vodu mi ohřeje zase pec, svícení zajistí solární lucerny, nebo světla na dobíjecí baterky. Takže ne, není to o 4 hodinách a fertig. Vždy nějakou šťávičku mít budu a protože s ní umím hospodařit, bude mi to stačit.
- Odpověď byla upravena před 7 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.