Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

Maya

Cernejcaj
    No muj nazor jak to poslednich par let sleduju, jeste pred par roky byly panely vyhodny a navratnost cca 5 ket, protoze el.firmy vykupovaly pretoky, teda co se vyrobi navic, za docela slusny oenize, dneska uz spis platis ty jim aby ti to vzbec vzaly
    Znam par lidi, kteri tenkrat poridili a dneska litujou kvuli tomuhle
    Dneska uz ta navratnost fakt neni
    Ono zivotnost panelu je sice 25 let, ale ty nejsou tak drahy, nejdrazsi je stridac, ktery prevadi stejnosmerny proud na stridavy a tam je zivitnost cca jen 10 let a pak je to palka
    Baterii nemusis mit svoji, muzes si pronajimat virtualni treba u cezu, stoji to pres tisicovku mesicne, ale co mam info, z vlastni baterie, kterou mas doma, muzes sosat i pri vypadku, u te virtualni ne
    Cetla jsem kdysi clanek od nekoho, kdo mel fakt stopro ostrov a platil tedy fakt 0, ale mi to pripadalo, ze porad jen resi jak hodne sviti a jestli si muze dovolit zapnout pracku a tak, podle me pro normalni lidi nepouzitelny
    Dneska je to proste tak, ze do toho zainvestujes kdyz ty prachy mas, abys mela mensi naklady na bydleni az ty prachy mit nebudes
    Kdyz ty prachy nemas, ja je taky nenam, tak je blbost to porizovat
    Levneji vyjdou ty balkonovy, stojej tak cca 20 tisic, jen se to strci do zasuvky, neco malo usetris a kdyz nejde proud, tak alespon svitis
    U nas je s tim probkem ten, ze to jde jen na ten zasuvkovy okruh a my mame v baraku 2 okruhy, takze ja bych stejne nesvitila
    No a pak znam lidi, kteri poridi jeden dva panely na strechu a maj to pripojeny jen k bojleru treba, ktery ma mega spotrebu.
    A ted uz zacina i ta sdilena akektrina, to si poridil ted soused a pretoky ze svych panelu posila synovi do Prahy