Fóra › Ostatní › Kecací léto 2025 › Odpověď na: Kecací léto 2025
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
Gůtn tág majne líbe Kindr.
Sem mrkvička, sem mrkvička, sem mrkvička 😀 😀
černej čaj
Mně to smysl dává tak jak to budeme nastvený mít my. Jak jsem psala – nehraju na návratnost – ta tam nikdy není a dlouho ani nebude, proto to nedělám. Dělám to pro svou nezávislost v případě problémů, které můžou nastat. To je priorita a plus to, že teď zainvestuju a až budu v důchodu a o hodně peněz bude míň, tak prostě tolik neprojedu tý elektřiny. V létě vůbec nic a i v zimě to bude prostě míň. Ano za distribuci platit budu, to prostě platíme všichni, kdo není bez té sítě a to je asi málokdo. Nicméně, bude to jen ten základní poplatek, spotřeba přes léto nula a i v zimě se úspory najdou. Panely jsou dneska už jinde, než kdysi, kdy jsem se o to zajímala. Baterie pochopitelně budou. Teď prostě investuju do budoucích úspor – tak jako s tou vodou a jejím záchytem. Jako hlavní bod je to, že zachytíme vodu a vracíme do půdy postupně, jako bonus – nebudu platit už za vodu z vodovodu, stejně tak čistírna – pořídili jsme čističku, a nemusíme platit za vývoz jímky (nehledě na to, že to jednou stejně stát nařídí, protože moc dobře ví, že kde jsou jímky – je to jedna velká prasárna a co pak v důchodu, kde na to vezmu? Ne, vyřeším si to teď, když ty peníze dám dohromady snáz). Stejně tak zateplení, teď udělám zateplení a pak prostě ušetřím za topení, protože se sníží nutnost vytápění, to stejný okna – nainstaluju nový okna a snížím tím náklady na vytápění . S těmi soláry a vodou ať už zachycenou na zalívání, nebo s vlastní studnou, kterou jsem u domu vždy chtěla, je to navíc o té – pro mě hodně důležité – nezávislosti. Že když se něco zablokuje, viz teď nedávno- a zase bylo jen otázkou, kdy to přijde /jak jsem psala, zažila jsem kdysi blackout v jůes/ tak mně to může bejt buřtík, já se toho bát nemusím. Takže smysl to pro mě dává do vícero směrů.
Brut – jo je to blbý, není to zanedbatelná částka a snažili jsme se právě, aby tohle nenastalo, proto se nevybírala malá firma, kde to je nejistý…… a…… prt.
Přesně – nezávislost a investice do vlastní budoucnosti, páč se nehodlám v důchodu hroutit z toho, až přijde účet . neděláme to ani proto, aby člověk prodával – to nechci ani zadarmo 😀 , to je jeden velkej problém. Chci to prostě pro naši spotřebu a dost, fertig.
- Odpověď byla upravena před 7 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.