Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

cernej caj

Pokid ale ten clovek zaplatil 400 000 za fotovoltaiku a rocme plati 15 000 za to ze odebere 0 watu a vse mu pokryje fotovoltaika a ja platim 20 000 (mame drahou fixaci ted) za 100% spotrebu domacnosti,

Tak tech 5000 rozdil muzu mit dalsich 90 let nez se ta fotovoltaika zaplati..

Tzn. Chapu, pokud na to nekdo zvladne nasetrit ze ma vysokej plat a chce byt sobestacnej, ale nechapu proc si neo mysli, ze tim usetri

I kdyby ten rozdil byl 10 000 rocne v muj neprospech tak to akorat umru za 50 let srovnaji financ:D

S tim, ze panely vydrzi 25 let takze technicky je pak musi draho vymenit

Za mw je to vyrazne drazsi mit na malou domacnost fotovoltaiku ale asi kdyz nekdo zvladne nasetrit teeba za 3 roky a ne za 18 tak nad tim asi premysli jinak.

Je otazka zda ty sousedi by nezaplatili za provoz v dalsich letech a min, nez za koupi te fotovoltaiky…

Jasne ze kduz nekdo utopi zbytecne v necem prachy k vetsinou to neprizna aby si udrzel fazonu, takze kdyz ti 20 lidi z 20 rekne ze je to super tak asi 5 lidi si nemysli ze je to super a dalsich 5 si mysli, ze je to nastejno a dost to zkresluje ty statistiky realne spokojenosti, coz nerikam, ze ty sousedi s tim spokojeny nejsou, ale to by clovek nesmel asi tak 20 let zapnout jedinou zarovku aby na to nasetril:D

Mam ted doma chytrou zasuvku pujcenou a budu si delat prehled, co mi +- kolik zere.

Ntb zere 0,3kwh za pracovni den
    To je za 3 dny 1kwh takze za 20 prac. Dni cca 7kwh…

Pak musim napojit tu zasuvku na rodluzku na muj pc a zmerit, kolik zere monitor kdyz su v praci a kolik zere pc.

Tam to budu muset nejak sofistikovane vymyslet a zapisovat casy, protoze v praci je hodinovka jasna, doma promenliva:D

Spis jen pro info, nez ze by to slo nejak realne resit a snizovat.