Fóra › Ostatní › Kecací léto 2025 › Odpověď na: Kecací léto 2025
PetraK
to je teda mega pech… a jen dotaz, vy mate takovej odber, ze se vam vyplati fotovoltaika?
co znam lidi, co to maji, tak to chce bud aspon domacnost s detma a fakt porad prat, varit, pect, mycka a tak, jinak se to moc nevyplati…
muze znamej plati 800 mesicne jen za to, ze ma vlastni elektrinu, takze 10 000 rocne jen za to, ze by MOHL odebirat ze site a za jistice jeste plati asi rocne nejakych 5000, tzn. 15000 za to ze mas svoji elekrinu a co chodim k maserovi, rikal, ze ho to stalo 400 000, navratnost cca 25 let, zivotnost panelu 20 let, plati mesicne taky kolem 1000 eonu za to ze nic neodebira a jeste kdyz si sam nezaridi odber prebytku, tak i za 0,1 mwh prebytku plati pokuty.
a to ma barak a maly dite…
rikam, ze si proste jen na 25 let predplatil elektriku, ze se to vubec nevyplati ani jemu, ale pritom treba my platime 1500 mesicne, tzn. za rok asi 18000 a nekdo kdo da pul mega za fotovoltaiku zaplati treba 10 000 jen za pripojeni do site + naklady na celou tu fotovoltaiku…
jakoze… k cemu je vlastne dobra fotovoltaika pro vlastni potrebu, kdyz financne zadny vyhody z toho neplynou?
Maya
taky to na me vyskocilo, a to mi uz nekdo rikal, ze zrovna ty systemy nejsou moc zapezpeceny ani tak, kdyz to mas online… ale to je uz davno.