Odpověď na: Kecací léto 2025

Fóra Ostatní Kecací léto 2025 Odpověď na: Kecací léto 2025

Thielli

Asteris

ostruhy mám obří na obou patách. už roky. byly měsíce, roky, kdy jsem si připadala jako malá mořská víla, co krok, to ostrá bolest a pak to zničeho nic přestalo. a pak se to zase ozvalo. a zase to přestalo.
    rázová vlna mě obrala o tisíce korun, zákrok bolel hodně pokaždé a od bolestí mi neulevil. = za mne vyhozené peníze.
    existuje ale ještě jedna metoda, o které se ortopedi vůbec nezmiňují a který od bolestí definitivně pomohl tátovi a následně velmi výrazně i mně. je to RTG záření. chodí se dva týdny, další je pak povoleno na jedné noze až za pět let a pak už nikdy. a je to na pojišťovnu. v Praze se to dělá pouze na Smíchově, MUDr. Evžen Dvonč. na termín si počkáš, ale vyplatí se. musíš mít žádanku od ortopeda s rentgenem ostruhy. prostě řekneš, že chceš ke Dvončovi a nazdar. ortoped tě tam musí poslat, je to standardní schválená a funkční metoda potlačení zánětu.
    ostruhu si můj známý (mudr a maratonský běžec) nechal osekat, váží jak stažený králík, ležel měsíc, že chtěl běhat a ona mu do dvou let narostla znovu.

Petrs
    Berounku brázdím a i když zrovna věnuji veškerý čas hledáním domku na samotě u lesa a přepočítáváním zlaťáků pod matrací, koupila jsem si vlastní paddleboard. tak třeba zase… 🙂