Fóra › Ostatní › Kecací léto 2025 › Odpověď na: Kecací léto 2025
Zdravim vespolek
Hlasim, ze uz jsem psi hlidac a zaroven krmic vakoveverek. ?♥️
Clo byla zklamana, kdyz jsem ji nechala doma s Karamelkou a sla vencit malickeho kamarada Maxicka. Ona by ho samou radosti zaslapla a tak ma smulu a muze si me max ocuchat. ??
Fifi
Od rana drzim palce a doufam, ze uz je kluk usata doma a zadny problem s hlavickou nema, je mu dobre a uz slupnul kuratko . ??
MirkaD
Krasni kone. To by byla prtavka v sedmym nebi. Miluje je. ☺️
Jasne, ze neni tajny, jak jsem se zbavivala strachu. Ale ja jsem takovy atyp, takze tahle metoda nemusi vyhovovat vsem. Zjistila jsem, ze kdyz se neceho bojim, tak musim tu vec zazit. Takze kdyz jsem mela obrovskou psi fobii, protoze me v detstvi pokousal pes a na chate mel jeden soused cernyho zlyho ovcouna, tak jsem si jako dospela naordinovala setkavani ,hlazeni, mazleni psu. Zacala jsem od tech nejmensich a postupovala k nejvetsim. Dneska mohu rict, ze se psu nebojim vubec. Trvalo to par let, neslo to rychle, ale zaklad byl v tom, ten svuj vnitrni strach prekonat, udelat ten prvni krok a pak pomalicku postupovat. Podobne to bylo s obrovskym strachem v chate. Ten ve me nechtene vypestovala babicka, ktera me strasila a jak se sama bala, tak strach prenesla na me. Pokud jsme chtela do chaty jezdit dal po cely rok, tak jsem se musela strachu postavit. Opet to bylo postupny a behem tri let jsem tam byla schopna byt sama s detmi cele jarni prazdniny, kdy nejblizsi clovek byl ve vesnici, protoze zbytek lidi s detmi melo jarnaky o tyden pozdeji. Zvladla jsem tam i zlodeje v chate o kousek nad nami, nemocnyho synka ( vysoky horecky, strevni potize ) a dalsi lahudky. Bylo toho vic a popravde receno, vse je jen v hlave a v nastaveni, jake tam mame a jake si „zakodujeme“. Vse se da zvladnout ,jen to chce pevnou vuli a prvnim neuspechem se nenechat zvyklat.
Stejne postupovala nase mlada, ktera ma od detstvi fobii z pavouku. Tu prenesla na maleho hosicka a videla, jak moc mu to ublizuje. Takze zatnula zuby a zacala se k nim po par centimetrech priblizovat. Dneska ,po 2letech okolo nich chodi, dokaze ho chytit do sklenice a vyhodit ven z bytu. Nevyvadi, nekaci se ,nehysterci. ☺️