Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025 Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Kimi

Dnes mě mladí vzali na výlet do Plasnice – součást obce Deštné. Je tam horská chata Radost, při ní i chatky. Měla jsem tam před pár lety v plánu dovolenou, ale pak jsem si to rozmyslela. Mladí i s Artem se rozhodli jít pěšky do Deštného, já, když jsem viděla první úsek cesty – kopec, hlína, kamení, jsem to vzdala a šla jsem s Betynkou pohodlněji po cyklostezce. U jedné chalupy mi paní doporučila jít ještě dál, prý k Vendelínovi. Tak jsme šly kolem pastvin s koňmi, s kravkami. Zastavení u Vendelína, to byla lavička a skulptury ze dřeva – křížek s obrázkem svatého Vendelína, ve druhém sloupku byl umístěný malý zvon a na třetím vyřezaný orel. Stezka pokračovala dál z kopce dolů na Šediviny, tak jsme to otočily zpátky k Radosti a čekaly na mladé, ti dorazili za chvíli. Protože na Radosti byl nějaký problém s kuchyní, vydali jsme se hledat poobědvání jinde. Dojeli jsme do Deštného – v Kozím chlívku plno, Šerlišský mlýn zavřeno, nakonec osvědčený hotel Praha. Byl to pěkný den a fajn výlet.
    Jinak – na gauči už je Bety s Jumbem.