Fóra › Ostatní › Kecací předjaří 2025 › Odpověď na: Kecací předjaří 2025
kupecký stereotyp
Nevim čim se živila Kuskus, ale u mne – co bys jako po účetní chtěla? 🤣
A zcela vážně, jsou za tím naučený věci a stereotypy, který si ani neuvědomujeme. Přesně to, že někdo blbě prohlásí „já jsem ti dal xxx a ty mi jenom yyy“. Vono v tu chvíli zmizí radost z veškerého darování. Řekni to párkrát dítěti a máš to.
A k těm dárkovým poukázkám, to je přesně princip putovního dárku a přijde mi to… no prostě úplně pitomý. Já ti dám k narozeninám poukázku na tisícovku do kauflandu a ty mně do tesca – jaký to má kruci smysl? Není lepší se domluvit, že se na tohle fakt vybodnete a místo toho si radši udělat pěkný den/večer/…?
A úplně vadný mi přišlo, když Mirka odevzdala nepracujícímu M. své těžce vydřené peníze a on je utratil za nesmyslně drahý „dárek“ pro ni. Za její peníze! Napoprvé bych asi dlouho zírala, pak ho strašně seřvala a pak to šla dlouho rozcházet, abych ho nezabila. Napodruhé bych zavřela kohoutek (nebo mu rovnou zakroutila krkem) a už by prostě jen tak neviděl z mých peněz ani korunu, když s nimi neumí zacházet. Budu přispívat půlkou na předložené účty a půlkou na náklady bydlení. Nevydělávám na kraviny. Vidím černě jen jak si na to vzpomenu 🤬.