Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025 Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Petrs01

NEDEJTE SE NACHYTAT

Todle jede furt dokola.
    Neklikat na odkazy z SMS a mejlů – pokud něco posílá úřad, tak oficiálně, poštou nebo datovkou. Nikdy nikam nepsat přihlašovací údaje do banky, tedy samozřejmě nikam jinam než na oficiální přihlašovací stránku, kterou nikdy nehledáme přes vyhledávač, ale buď ji víme, nebo si ji uložíme. Nikdy nikam nepsat údaje z karty, mimo toho kdy si sám něco objednávám a platím kartou – to je sice taky mírné riziko, v závislosti na reálnosti e-shopu, ale vyplnit údaje karty, když někdo tvrdí, že mi chce zaplatit = tímto okamžikem nemám peníze na kartě. A když mi někdo zavolá, že mi vybírají účet, tak si buď něco vymyslím (a prosimvás u které banky to je? Já mám těch účtů víc) (ale já účet nemám, všechno platí manžel),… nebo prostě bez odpovědi zavěs.
    Pozor, ještě je teď rozšířená sranda „ahoj mami, ztratil jsem telefon,…“ atd., až po „pošli prachy“. Tedy my bezdětní to máme jednoduché, vás „dětné“ prosím, abyste v takové situaci kontaktovali potomka na normálním telefonu, který na 99,99% neztratil.