Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025 Odpověď na: Kecací předjaří 2025

EvaC

MirkaD
    No jo no, pokud je člověk úplný amatér a má sen a cíl se naučit jezdit tak, aby mohl pak třeba na vyjíždky do terénu, je hodně těžký najít něco, kde postupují od začátku – tak jako v těch Bučovicích – že Tě nechají si toho koně vyčistit, nasedlat (samozřejmě všechno pod dohledem – minimálně ze začátku)- to je prostě důležitý pro to, aby se člověk naučil s tím koněm alespoň základně zacházet. Potom chodíš jezdit na jízdárnu, aby ses naučila koně alespoň základně ovládat a zvykla si na něj a on na Tebe (ideální stav, pokud můžeš stále jezdit na stejném koni, pokud jsi ten nezkušený nadšený amatér), s tím, že pokud se na to necítíš, chodíš postě déle v kroku.. On ten klus, kde se musí vysedat, je pro normálního smrtelníka i velmi náročný fyzicky, i když se nebojíš, bo zapojuješ svaly, o kterých jsi doteď nevěděla, že je máš 🙈.
    Každej kůň je prostě jinej, stejně jako pes a člověk ho musí alespoň trochu poznat, „aby ho dokázal alespoň trochu přečíst..
    Anebo si to člověk musí postavit tak, že prostě – mám ráda koně, dělá mi dobře jejich přítomnost a kontakt s nimi a pro moje záda je dobrý se občas svízt, tak potom jednou za čas navštívit nějaké hippocentrum, kde Tě svezou bez sedla a vedou koně na vodítku (což těm zádům udělá dobře).