Fóra › Ostatní › Kecací předjaří 2025 › Odpověď na: Kecací předjaří 2025
čajíku,
já granule neumím vůbec, krmila jsem první rok Orijenem, pak holky odcházely od misek, dokonce i pažravá hnědá už prostě nechtěla den co den to samý. I pes má chuťové buňky, každé zvíře v přírodě míchá potravu z toho co najde a tak jsem se rozhodla, že nebudu pohodlná (protože granule prostě pohodlné pro člověka jsou) a budu psům dávat do misky taky něco, co jim bude chutnat.
Ten odkaz je jeden z mnoha zdrojů informací, není to žádná diplomka, ale mně to tenkrát jako první krok k hledání pomohlo, bo na každém obalu výrobce si to sám výrobce chválí…. a prase aby se v tom marketingu vyznalo.
Ale tak nějak vnitřně nesouhlasím s tvrzením, že horší složení granulí je lepší pro tlouštíka. Přece když bude kvalitní složení s menším procentem tuku, tak to bude vždycky lepší než otruby a řepné řízky… 🙄
Já jsem teď najela na směs granulí a vařeného pro Cheval. Protože když namíchám dobrý poměr granulí (2/3), vařeného masa, čistého vývaru a rýže (1/3), někdy přistrouhám trochu mrkve, má dobré bobky. Granule dávám Platinum Iberico (také žádný zázrak, ale jsou poloměkké a nebobtnají, takže smíchány s ostatním nekvasí v břiše. Dosypu ještě multivitamín/doplněk pro barf, protože mladá a chromá, tak aby měla potřebné látky..
Myslím, že taková miska je pro psa fajn. Granulemi do něj dostanu nějaké poměry a psovi to chutná, protože to má „s omáčkou“, která je pokaždé jiná… je to win-win. Doufám tedy. 🙄
Eliette neřeším, je zdravá, nasvalená, tam nějaké náročné stravovací předpisy neřeším, ale Cheval je mladý mrzák, potřebuje výživu a přitom zůstat hubená jako hrábě…