Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Fóra Ostatní Kecací předjaří 2025 Odpověď na: Kecací předjaří 2025

Thielli

Mayo,

není tu politika zapovězená? ?
    Ale triko před volbama si přece honí každej. KAŽDEJ, kdo se do politiky pustí, dělá, „co může“. Jak kdysi dáááááávno zmínila Daniela Kolářová, která v dobré víře po revoluci do politiky šla (a pak neskutečně znechucena zase rychle odešla), je to prostě specifický kanál, do kterého vstoupit, ale hlavně pobývat v něm, vyžaduje určité zvířecí rysy – od hroší kůže, přes sloní paměť, po kachní žaludek… ?
    Mně se hrozně ulevilo, když jsem to okolo sebe vypnula. Mám v hlavě krásné prázdno, do kterého se vejde les, ptáci, moje nové strakaté pometlo… Nevím nic, vůbec nic… Připadám si občas zase jako ta Daniela Kolářová, jak kráčela v Obecné škole pryč od své třídy žáčků a usmívala se do slunce…

Takže stačí, jak strašně mě denně na dně duše trápí to, co nesleduji, ale vím o tom… o úplně zbytečném utrpení zvířat i lidí napříč zeměkoulí… a nezmůžu nic.
    Vím jen, že se svět zase třese blíž k naší kotlince. No, co už. Bližší, denní a podrobné dávky těch informací nepotřebuju.

Takže když mluvím s tátou a on mi říká „Jano, přece musíš mít trošku ten rozhled, vždycky jsi byla v obraze, věděla jsi, měla jsi nejlepší přehled v rodině i díky práci pro unii…“ a já mu odpovím – „Tati, nemusím. A světe div se, nemám vůbec přehled, jsem úplně jalová…. a ono se vůbec nic neděje… ? “
    O víkendu se svou prázdnou lebkou vyrazím ven… rozhrabat krtiny na chatě, prořezat jabloně… a tak. ?