Fóra › Ostatní › Kecací zima 2024 › Odpověď na: Kecací zima 2024
Čajíku, Mirko,
nebudu řešit sanitku, nebudu řešit Martina, napíšu obecně. Bo to platí obecně.
Když sem kdokoli z nás napíše, jak mu někdo jiný blízký člověk ublížil /chtěně, nechtěně, teď, kdysi/ a navíc to píše znovu a znovu…
Jaká je správná reakce?
U psychologa to správnou reakci má, ale diskusní fórum správnou reakci podle mě NEMÁ.
– když napíšeme „ano, je to debil / kráva“ – je to špatně, protože to byl jeho blízký a padající rána nakonec zabolí i stěžovatele.
– když napíšeme „ne, není to debil / kráva“, budeme popírat to, že se ke stěžovateli někdo zachoval hnusně, vlastně nebudeme psát pravdu
– když budeme mlčet a k věci se nevyjádříme vůbec, bude to projev nezájmu a ignorace
Můj závěr? Nenutím ho nikomu, ale sama se jím řídím.
Prostě to sem nepíšu. Takové věci pro mě nepatří do diskusního fóra. Jasně, občas si člověk uleví a odfrkne na veřejnosti, kurňa dnes mě bolí koleno, doma to zavrzalo, jdu si dát panáka… a ostatní napíšou lity lity… ale nemůžu sem psát, co se mi stalo, když mi bylo osmnáct a co mi to způsobilo na celý život. A nemůžu tady prát své domácí prádlo. Protože i kdybyste mě milovaly až do nebe a moc mi chtěly pomoci, ulevit, podpořit mě… není možné, abyste cítily vše, co cítím já, nebydlíte se mnou a ať na to (ne)zareagujete jakkoli, nebude to dobře. 😳