Odpověď na: Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

Fóra Ostatní Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-) Odpověď na: Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

Odetta

Když jsem ještě chodila fyzicky do práce, otevřeli kousek od kanceláře korejské bistro, a to nastartovalo mou obsesi – dávat si ke korejským jídlům, a doma jsme to postupně rozšířili i na velkou část asijských, jako-asijských a poké jídel – kyselou (nakládanou) zeleninu.

Teď máme poké obsesi – na střed talíře dáme porci sushi rýže (lze z ní vařit i risotto), zakápneme teriyaki, navrch dáme osmahnuté tofu (nebo maso, ale pšt) a lahůdkovou cibulku a obložíme to kolem dokola čerstvou zeleninou (např. salát, mrkev, okurka, super jsou i tenké plátky syrového česneku), edamame, event. ovocem (avokádo, pomelo), někdy si uvaříme i vajíčko, a k tomu si dáváme naloženou zeleninu – obvykle má člověk v lednici kyselé okurky, cibulky, možná kukuřičky. Ale! A tady to přichází… Přemýšlela jsem, co ještě zkusit, a napadlo mě naložit ředkvičky. Našla jsem recept od PG Foodies, který je rychlý a navíc naprosto famózní, tak přidávám na fotce i pro vás, kdyby vás to taky lákalo vyzkoušet. ?

Attachments: