Fóra › Ostatní › Dvě pudle II › Odpověď na: Dvě pudle II
Petrs01-to s tím závoděním/zkouškama popsala hezky
za mě ještě-když člověk cvičí na zkoušky závody tak cvičí přesněj-protože tam se strhávají body za vyflusnutí aportu-což třeba u speciálních cviků ,alých plemen,který jsou na všestraných zkouškách-t.j-stopa,poslušnost a ty speciálky,a pes tam měl 6 krát donést předmět-obdélníček 5krát 10cm-hledj-ztratil 30,další zkouška 50 kroků-a peněženka,nebo svazek klíčů,další zkoučka 100kroků a cizí pachy..-pak tříkrát revír -aport-rozhazování předměů,nebo hledání předmětu v prostotu-pole-obdélník a rozlišování cizích předmětů-takž naproti sobě 3 předměty a pes musel 2 krát donést předmět psovoda-ftipnej cvik-někteří psi se přehmátly a hned nula,nebo nosily všechny-nic jednoduchýho-tak tam,když po přinesení vždy vyflusl předmět a nedržel pár vteřin v hubě,tak mizly body a vlastně pak to neudělal,protože se to nasčítal,takže Žeryk by třeba neudělal,protože pžinese a flusne….
já s nimi dělám ty revírky a hledj-ztratil….
jasně tak bych šla s Žerykem jen na poslušnostní zkoušky a s Dafi ještě na přinášecí zkoušky-no to by mohl vlastně Žeryk taky,tam ti psi hledají předměty a zalehávají..
taky se hodnotí křivý předsednutí,křivž sedání k noze a takový pidi detaily,který,když si ten člověk cvičí doma,tak už tak neřší-já teda jo,ale třeba to pouštění aportů ne….-takže by člověkcvičil přesněji..třeba-pochopitelně důsledná su,to zase jo,to by neposlouchaly:-)
jinak u mě ještě-já už to asi někdy psala,ale…
já sebevědomí 0-jako mega nula-děcka se mnou nechtěly hrát nic na ulici,protože jím to kazím-vyníjená a vše s míčkem a tak,v těláku taky ne-v družstvu Mirku néééé,budem poslednííí
výtvarka mi nešla,hudební sluch nula…..
+máti co mě dost srážela a kritizovala,první 2 zkoušky s Kimem jsem neudělala-vylítl na stopě-srnky a pak myši byly zajímavější-a já nikdy neuměla učit stopy,jsem si nepamatovala,kama jdu,kde mám předmět…-to se blbě učí..
až s Duxem jsem udělala 2 zkoušky,kde byla stopa,z toho jednu stopařskou a to už byl třínohej…
pak závody 2 krát poslední místo-taky stopa…
a poslušnostní zkoušky tenkrát nebyly-bud tříoddílový,nebo stpařský,nebo obranářský..
agility začínalo…tanec ze psem nebyl,….na zkouškách všude střelba…
no do toho jsem s Killy 4 krát neudělala ZMMP*taky stopa několikrát a pak střelba-když se bál tak člověka vyhodily,závody-11.místo a 15-ale shodně lidí a cvičila pěkně-žádná ostuda to nebyla….za to se nestydím..
no a MÁTI Z TOHO MĚLA FAKT RADOST,ŽE JSEM TO NEUDĚLALA,ZÁVODY NEVYHRÁLA,A KDYŽ JSEM ŠLA NA ZKOUŠKY-TAK,A DYT TO STEJNĚ NEUDĚLÁŠ-fakt božíííí
no pak teda začalyx být zkoušky poslušnostní a bez střelby-tak to jsem jela s Killynkou do Brna-a říkám máti-když to udělám koupím Killy pískací hračku-zkoušku jsem udělala!!!!-a šly jsme s kámoškou do Tesca-já uvázala Dafi na VODÍTKO:-D-jejího obrovskýho ovčáka,a koupila jí pískací housenku…
a doma máti-tak ste to neudělaly,že??
a já na ni zahvízdala tou housenkou:-D
no a s Kimm jsem 2 poslušnostní udělala v jeho 11!! letech..
a závody-první medaile s Duxem-3 místo-to byl ten vořech co vyhrával-to jsem měla v očích slzy-to už máti nebyla…
a když jsem na dalších závodech vyhrála 2 poháry ze 4 co byly na těch závodech-nejlepšího knírače závodu a nejleší speciílní cvik závodů-a rozhodčí řekla-s 2 čoklama přijedeš a vše tady vyžereš-a ehmmm od té doby tam bylo pohárů víc:-)-tak jsem fakt regulérně brečela radostí a kvůli tomu,že se toho máti nedožila,to mě mrzelo hoodně:/
jinak-jo,mě prostě zkoušky/závody zvedaly sebevědomí-prostě jo no….
a další věc-jen tak na okraj-mě se některý ty ceny fat líbí:D:D
některý medaile jsou prostě pěkný..
a na zdi mám 3 diplomy-u Gera s výstavy za rec.CACE A CACIBA-tam je Petrof kostel,kterej miluju zvlášt v noci osvícenej,a k tomu obrázky psů-jakože prostě pěknej diplom,pak mám diplom z chodským psem za 2. msta Duxe na zdi-chodský psi taky mám moc ráda,a ten je tam taky pěkně a pak Killynky diplom za 11.místo a s malých plemen byla 3-to jsme dostaly dopisní papíry s plemeny-to je historie co??:-)-tak ten je modrej s kníračema-modrou a knírae miluju…
no a ostatní diplomy mám schvaný-a mám diplom tbe za první místo-bože holky to je tááák škaredej diplom-ale fakt!!!!tam je protě úplně debilně nakreslenej pes:-(-jako ten se hooodně nepovedl,hodně-to není ani roztomilý…nic,hrůza…,
takže já mám 3 diplomy od 3 psů pověšný,protoýe se mi líbily i jako obrázky,že jako kdyby to nebyly diplomy,pověsím si je stejně….
ehmmm-blbý bylo,že neudělanou zkoušku jsem ořvala…a táhla jsem to v sobě-to bylo blbý…závody mi byly fuk,ale u zkoušky,že jsem se tak dřela a pak nic,jak když neuděláte maturitu…třeba..
a to mě teda mrzí,že jsem Killy třeba dost tlačila do těch zkoušek,jsem se na ty stopařský,když nám oběma!! to nešlo,měla vykašlat a užívat si vycházky a to co jí jde….
no,jo,ale když já chtěla ten papír co by mě zvedal to sebevědomí,že…
nevím,jestli jsem soutěživá*jak psala Maya-to asi ne-já spíš chtěla odměnu za tu práci….nějakou jako tečku…
a pak mě bavilo na to společně s kamoškama cvičit,rozebírat cviky,radit se,kynologický debaty o výcviku a tak-to mě bavilo hodně…
Thielli-jak,si psala,že jsi nechtěla nikoho zklamat a tak,tak já chtěla okolí dokázat,že aspon umím NĚCO,žew nejsem ÚPLNĚ MARNÁ-zklamat nebylo koho,jen překvapit….