Fóra › Ostatní › Pudlí kotec › Odpověď na: Pudlí kotec
Nechala jsem si to uležet a MŮJ NÁZOR:
Štěně je sice dobrej nápad, ALE – jen dokud bude štěnětem. Černá je opravdu hodně submisivní, tedy puberta mlaďocha by nejspíš znamenala posun v hierarchii. V lepším případě posun bez boje, jenom by černá zase skončila jako ta uťápnutá.
V horším případě můžou proběhnout boje, mezi fenkama můžou jít do krve a taky jsou lidi, co museli dát jednoho psa pryč, protože to prostě nedokázali urovnat.
V případě dospěláka budeš rovnou vědět na čem jsi. Pravděpodobně bude černá opět ta druhá.
Podotýkám že nemá smysl se do toho snažit zasahovat uměle, ti psi prostě vědí a umělé upřednostnění toho, kdo na to nemá, vede jenom k důraznějšímu vyjasnění. To nechceš.
Takže za mne pokud druhej pes, tak pes – samec. Pokud jsi schopná vyřešit hárání, nebo vykastrovat. Riziko konfliktu téměř nula, pokud si nevezmeš úplnýho asociála. Černá nebude v koutě, nebo aspoň ne tolik, protože prostě pes a fena je něco jiného než první fena a druhá fena.
Já osobně bych šla tou cestou navázat si černou víc na sebe, dělat jí toho prvního psa. Sice s ní nebudeš lítat v listí, ale od toho ji budeš brát do vybrané společnosti. Zvednout psu sebevědomí je mnohem těžší než ho srazit. Akorát… první pes o sobě nepochybuje. Ty seš teď rozhozená, nejistá, ona to samozřejmě ví a reaguje na to. Hnědá by nezkoumala jestli si černá chce hrát a jak se u toho tváří a… prostě když by měla chuť, tak by nabídla hru. Ty nabídneš, ale u toho zkoumáš každé mrknutí psího voka, což černou logicky vyděsí, začne se zkoumat taky a podle toho ta hra vypadá.
Takže ujasni si co chceš ty, podle toho se zařiď a dál nehloubej, neřeš, žij a veď.