Odpověď na: Kecací zima 2024

Fóra Ostatní Kecací zima 2024 Odpověď na: Kecací zima 2024

Thielli

Fifi

jenže to je stav ideál, že když tě někdo vysírá, ochrání tě vedoucí. Realitu vidím tak, že budeš za potížistku, která si není schopna vymezit prostor sama a tak běží žalovat. A co za to udělá stádo? Vyobcuje tě. Vedoucí možná babě domluví a pak? Pak se jí baba někde bokem beze svědků pomstí. Dokazovat šikanu je těžké. A přetahovaná u vedoucí? Podobné jako dva sourozenci, kteří přijdou se stížnostma za rodičem. Nevíš kdo kecá a kdo ne. Nedostatek lidí drží na pozicích i mrazákové baby, které jsou peklo pro kolektiv, ale nějak dělají. A Mirka si nemůže moc vybírat, aby se vypráskala dveřma a šla jinam.

Nevěřím na ochranu instituce. Vždycky jsem to musela být já sama, kdo udělal čáru, kam až koho pustím. Všechno ostatní jsou leda tak směrnice na papíře. Žel lidé jsou takoví, jací jsou a mnoho z nich, když cítí převahu, jdou a válcují.

Četla jsem v jedné knize, že ve smečce v parku psi, kteří mají převahu a nedokáží ubrat při hře se slabším, jsou smečkou brzy vyobcováni. Prostě si s nimi už pak nehrají nejen ti slabší, ale ani ti podobně silní.
    No, kéž by to platilo i v Penny.