Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Fóra Ostatní Kecací bab(y)í léto 2024 Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Kuskus

Taky se podělím o zážitek. Po letech jsem byla na výletě na mém milovaném Gruni. Bože, to vám byla krása.
    Nedbala jsem na zákaz vstupu na soukromý pozemek, obešla hotel, sedla si na chvilku na lavičku v břízkách u zadního vchodu a kochala se známým výhledem, podzimem zbarveným listím stromů a vůněmi…
    Roháče a Chopok vidět nebylo bo mlha, ale ta se postupně zvedala a vykouklo sluníčko. Ách.

Našly jsme spoustu hub /ano, dokonce i já šmatloň o holi/ přestože na parkovišti stála auta a lesy plné houbařů, bylo jich dost pro všechny. Hříbků, všelijakých. Rostou jako divé! Stále mám před očima hnědé sametové hlavičky mladých suchohříbků vykukující ze sytě zeleného mechu. Na jednom metru se jich prdelilo k desíti.

K hotelu, co pamatuju, patřili vždy nejméně dva psi. Byla jsem tam 2x na lyžáku se školou netušíc, že později na tom kopci strávím 15let života.
    Včera nebylo u Charbuláka vidět ani psí chlup jen odněkud se na dvůr přišourala krásná černobílá kočička. Měli zavřeno /mimosezona/ dříve nemyslitelné. Nikde ani noha, ale z komína se kouřilo. Micka si přišla pro pohlazení tak se jí ptám, jestli tomu tady šéfuje ona, něco broukala vděčná za společnost. Pak nás vyprovodila k bráně a dlouho se za náma dívala.
    To bylo v pátek, dnes jsem z té nezvyklé námahy a nerovného terénu na humření, v noci křeče v nohách, ale stálo to zato!!! Na držku jsem spadla jen jednou a byl to řízený pád. Když už mi bylo jasné, že uklouznutí v kopci po mokrém klacku neustojím, upustila jsem zašprajcnutou berli a ustlala si v mechu a jehličí. 🙂
    Fajny výlet.
    V sobotu ráno jsem dopajdala do Lydla pro kopr a smetany, navařila hrnec kulajdy a celou neděli se budu dávat do rychtiku. 🙂

• Odpověď byla upravena před 6 měsíci a 2 týdny uživatelem Kuskus.