Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Fóra Ostatní Kecací bab(y)í léto 2024 Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Fifi

Brypodvecir vespolek,
    Mirko, huf, zes nasla penezenku! Ja vcera hledala klice, nastesti mi jen vypadly v aute z baglu vedle sedacky.

Thielli
    Chorobo uboha, se te to teda drzi fakt jak lejno boty. 🙁 Neslo by necim podporit imunitu, abys to uz udolala, co ja vim, treba wobenzym?
    Měla jsem jí přetlačit a nacpat se k němu, kulíškovi. Abych si ho pohladila…
    Ty mi porad neveris, ale on by se pohladit nedal. Hlodnul by te. Mozna by se nechal pohladkat po vychazce, az by se mu zklidnil hormon. Ale ja byla nepouzitelna, jsem byla rada s hlavobolem, ze sem zvladnula jen to kratky zaplotni setkani. Ruzenka by se pocicmat nechala, kdyz si ji privezla takovyho micudu. Pepinuv pupek se druhej den na prochazce rozhejbal, mel srajdu, vecir pak uz v pohode.
    Jsem rada, ze celere chutnaly a maji svy domovy. O pole vys se uz zacalo sklizet, tak brzo asi najedou i sem a bude po hehe. Ja si sla vcera jeden urvat do bramboracky.
    Takže – jeden zdroj uvádí – velmi slunné stanoviště propustná půda, zazimovat ty červíky… druhý zdroj uvádí – polostín, dostatečně vlhká půda, přes zimu pěstovat jako pokojovku… třetí zdroj píše – alespoň občas zimovat, páč jinak se vyčerpá, když hraje v zimě pokojovku a v létě venkovku a brzo umře.
    Si videla ten muj truhlon. Tak ten je pul dne na velmi slunnym stanovisti. Pak mam jeste za barakem dalsi v polostinu. Oboji davam na zimu dovnitr na parapety, obcas zaleju, nechcipou, jen se tak jako vyčápnou do vejsky. Na jare rozsadim housenky do dalsich truhlu, kdyz nemrzne, jde vsechno ven a prebytky rozdavam horem dolem, bo je to nesmrtelnej plevelus. Zimovat (strcit to do chladu a nezalejvat zkusila kamaradka a chciplo ji to, brala si pak ode me novy housenky). Takhle to funga u me. 🙂

Attachments: