Fóra › Ostatní › Kecací bab(y)í léto 2024 › Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024
Zkusím dočíst a něco napsat. Choroba se mě stále drží jako psí hovno ve vroubkované podrážce. Kousek se vyšťourá, ale smrdí to dál…
Ale v pondělí jdu do procesu, beru si trika na převlečení, hned jak se při sebemenší námaze zpotím, prostě pojedu každý den do kanceláře zabalená jak na tábor. Oblečení, čepice, termoska…
Čajíku
ano Pepin není fantom, Pepin žije a má se k světu. Fakt krásný pes. Jsem byla ale měkká a nechala se od Fifi držet za plotem. Měla jsem jí přetlačit a nacpat se k němu, kulíškovi. Abych si ho pohladila… Je fakt, Fifi, že ty se doma opravdu bát nemusíš, ač jsi poslední dům ve vsi… taky si říkám, že jsem si měla pořídit takové psy, abych mohla říkat všem – dál nejdete, na společnou vycházku nejdeme, nic prostě nebude, bo moji psi mi to nedovolí. Jako asociál bych tuhle službu využila.
K té židli pracovní – no, jestli to má koženkový sedák, pořídila bych na to ještě podvětraný sedák. Protože ta koženka prostě na zadnici na hodně hodin není dobrá. Ke stáří se pak mohou vyskytnout jisté obtíže kolem konečníku z toho.
Plyšoni, cos vyfotila krásný. To, když se vyčeše, je na zateplení půlky domu pak, ne?
Fifi
Zasadila jsem ten oxalis triangularis nebo jak se ta krásná kytka jmenuje, jak jsi říkala, ne moc hluboko… a jala se googlit, jakže se o ní starat (já vím, žes mě poučila, ale mohje hlava je dost špatná, na to aby něco udržela déle než rýmu…). Takže – jeden zdroj uvádí – velmi slunné stanoviště propustná půda, zazimovat ty červíky… druhý zdroj uvádí – polostín, dostatečně vlhká půda, přes zimu pěstovat jako pokojovku… třetí zdroj píše – alespoň občas zimovat, páč jinak se vyčerpá, když hraje v zimě pokojovku a v létě venkovku a brzo umře.
No, tak si vyberte pak.
Některé celerové bulvy už poputovaly darem k bližním, jiné čekají, jak se potkáme s pani rozmazanou Zrzavou, jeden jsem právě postrouhala do salátu. 😊
Ještě jednou děkuji.
A Pepinos se nakonec porovnal s tím bříškem? To tvoje zatrnutí si umím představit. To si totiž umí představit jen ten, kdo někoho chová… to se nedá jinak nasimulovat. 😯
Mirko,
oslík je krásný, všichni oslíci jsou krásní. Dycky bulím, když se dočtu, jak se někde nemají dobře nebo se dokonce mají špatně…
K tomu rozkecání… no, to není nic nového pod sluncem. Jediná cesta je pečlivě vybírat, komu co řekneš. Někdy má člověk slabou chvilku a vypovídá se tam, kde to zrovna jde a pak se nestačí divit… ☹
Na polici pěkná sbírka – jak bych řekla já – lapačů prachu. Taky mám lapače prachu! 😊 Po mnoha letech jsem ale obměnila prostor a lapače prachu uzavřela do skleněných knihoven, které sice pro mě nemají takové kouzlo jako ty otevřené, leč o mnoho kratší čas mi zase trvá zbavit těch strašně důležitých cetek vrstvy prachu. 😊 Tady, kde bydlím, jsme totiž v dolíku v Praze a prachu je to země zaslíbená.
Pohyb s batohem – můj táta celý život někde o víkendech a o dovolených pochodoval. Turistoval. A za dva roky mu bude osmdesát, a právě díky tomu chození je fit. Jasně, má nějaké trable na stáří, ale nesrovnatelně menší než většina jeho vrstevníků nebo dokonce posmrtníků. Konec konců – letos v únoru jsme to zakufrovali na té Sri lance. 30 ve stínu a my šli 5 hodin po slunci a po písku… prakticky bez zastavení… takže táta sice občas už v hlavně něco pozapomene (cestu), ale jinak není žádné máslo.
Jo a punkce se dnes dělají jen výjimečně. Za mlada jsem si jich užila až až.
Zlatko,
Díky za fotky budulínků 😊 ta poslední nemá chybu – vesmírná!
Česnečku nemohu, z česneku se mi dělá špatně. Z česneku, z cibule, z pažitky… prostě všechny tyhle silice, který jídlům dávají říz, mně začaly houpat se žaludkem.
Já na citáty moc nejsem – ale ten s tím vysvětlením se mi líbí teda 😊 Napíšu si to na cedulku na blůzu, až pojedeme k tátovi na narozeniny a bude tam ta jeho fúrie-chytrá horákyně-soudkyně v jednom.
Jo a jsem ráda, že tu není Milena 😮 jsem se dozvěděla, že Milena je češtinářský profesionál! Ou maj gót…
Tímto prosím Milenu, aby sem samozřejmě chodila dál, (jak to, že tu vlastně není!?) …ale vůbec by nevadilo, kdyby si na čtení nebrala brýle?
Jak se vlastně má paní od statečné králičice? Chodí, chodí někde? Nosí houby po koších? Nebo co jako 😊
Kimi, Fifi
četla jsem na gauči u Kimi o odcházení – tak nevím, pudlice neječí ani nevyjí, když jsou opouštěny. Stojí ve dveřích, hlavy mírně skloněné a v očích mají hluboký žal 😄
Petrs01
Kdy kupuješ tu židli? 😊
Pani rozmazaná Zrzavá, nevyspalá – přišla mi sms, že jedou vejce! Ale žádný mail od Megi, kam jí mám kolik poslat peněz 🙄